2019-02-14 31 views
雖然唔係冬天都要打邊爐,但係冬天就更加要打邊爐啦! 今次朋友推介呢間火鍋店,地點都幾方便易搵,我地四個人有得坐卡位,坐得幾鬆動,而且仲有私家電視睇添~打邊爐最緊要當然係湯底啦,呢個魚與鴻掌湯底就夠曬把閉,用咗12個小時熬製,入面有牛蹄同鮑魚,打邊爐之前可以飲番碗湯,味道濃之餘又唔覺鹹,鮑魚緊係好食啦,但係牛筋都唔可以睇少,爽口彈牙嘅口感,會令人上癮飲品有人飲啤酒,但係唔想飲啤酒嘅人就嗌咗枝天地壹號嘅蘋果味果醋,酸酸地偏甜都幾開胃口先黎係響鈴,記得唔好浸太耐,5秒左右就得啦,味道唔錯,唔覺太油,口感都幾好之後係我打邊爐必食嘅午餐肉!!佢仲要寫明係原味豬嘜午餐肉,食落味道真係幾好,唔會太易一夾就碎係午餐肉後面就有台灣鴨紅,姐係鴨血,口感好滑溜,唔會食到腥血味打邊爐必定會嗌牛肉,我地就叫咗個至尊招牌本地手切肥牛,食落有牛香,但係可以再濃啲,質感都算嫩,唔錯嘅最後仲叫咗個出前一丁公仔麵做總結,見到要$38,都嚇咗一嚇,原來係有兩個公仔麵嘅,拉勻好似差唔多價嘅
雖然唔係冬天都要打邊爐,但係冬天就更加要打邊爐啦!