2023-02-11 113 views
今日無飯食,又廢時自己煮,因為太攰。近排食得太多太豐富,係時候食返啲清清地嘅野中和返下。唸起喺地鐵站一出橋個度有間樂園粉麵店,近近地,幾方便,買完可以快快手返去開餐。樂園有好多間分店,但從來都未試過。平時食粉麵,最常叫嘅都係牛腩河,而呢間樂園叫魚旦專家,好似都應該要試吓佢嘅魚旦先得😛以我同大爺都咁大胃口黎計,我地決定叫一個金牌牛三寶$63,一個樂園四寶丸$53。而家有做下午茶優惠,18:00前加$5就有得配冷熱飲品,好彩今日收工收得早,趕得切😍😍😍😍咁抵梗係加埋野飲喇,加咗個熱檸水同凍奶茶😍😍😍加咗$1將外賣嘅湯同粉/麵分開唔同嘅盒,因為返到屋企仲要沖咗涼先食,廢時浸到啲河粉淋晒。牛三寶包咗牛腩,牛肚同牛根。三樣都好正。牛嘅份量都算多,叠滿咗喺啲麵上邊~😍😍😍個湯底一開睇落都好濃郁。牛肚真係好好食呀😍😍😍😍另外個牛根煮到勁諗又入味😍食完一舊又一舊四寶丸就包括有招牌魚旦🐟頂級墨魚丸🦑黃金片頭🐡新鮮肉丸🐖仲有魚皮餃🥟。真係好,可以一次過試晒咁多款嘅丸,啱晒鍾意試新野嘅我。普遍佢啲丸都做得幾好,好彈牙,尤其個肉丸真係有驚喜😍😍😍打得好彈牙爽口之餘,個味道又調得啱啱好,唔會過濃,真係唔錯👍🏻👍

咁抵梗係加埋野飲喇,加咗個熱檸水同凍奶茶😍😍😍

牛肚真係好好食呀😍😍😍😍

另外個牛根煮到勁諗又入味😍食完一舊又一舊

四寶丸就包括有招牌魚旦🐟頂級墨魚丸🦑黃金片頭🐡新鮮肉丸🐖仲有魚皮餃🥟。真係好,可以一次過試晒咁多款嘅丸,啱晒鍾意試新野嘅我。普遍佢啲丸都做得幾好,好彈牙,尤其個肉丸真係有驚喜😍😍😍打得好彈牙爽口之餘,個味道又調得啱啱好,唔會過濃,真係唔錯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻唔知佢牛丸係咪都咁正,下次有機會要試。