(Non-member)
2003-12-28 10 views
聖誕夜同5 個friend去食聖誕大餐, 張檯位置極佳, 坐正落地玻璃旁邊, 不時見到聖誕老人行來行去。<br /><br />打開餐牌發覺每道菜平均$50~$60, 都OK喎! 不過個侍應聽到我地齋飲茶好似有D 失望。講番食物, 冷盤叫o左醉雞同皮蛋豆腐。個醉雞實在無酒味, 不過隻雞都幾新鮮; 皮蛋豆腐就唔錯。<br /><br />主菜有:<br />(1) 干扁四季豆--- 好食<br />(2) 香酥鴨--- 特登叫o黎回憶一下留學時代的倫敦唐人街, 不過個食法同當年的唐人街稍稍唔同(點解係用包包夾?)<br />(3) 小籠包--- 無特別, 普通之極<br />(4) 姜蔥牛肉--- 嘩, 十個騷, 食o左一啖就掉開….. <br />(5) 賽螃蟹--- 太鹹<br />(6) 擔擔麵--- 好食, 不過記住撈底, 因為D 料放晒碗底<br /><br />茶芥$15一位, 小食$
主菜有:<br />
(1) 干扁四季豆--- 好食<br />
(3) 小籠包--- 無特別, 普通之極<br />
(5) 賽螃蟹--- 太鹹<br />
<br />
茶芥$15一位, 小食$30一碟, 埋單$810! 以蘭桂坊指數, 算好平, 可能佢地旨在賺酒水, 可惜賺唔到我地錢。服務又好, 換碟、加茶絕對有效率。環境又正, 除o左我地, 成場都係鬼佬, 嘈極有限, 傾偈一流。<br />