2019-06-11
楓林小館鬧市中一處寧靜嘅茗茶館本身以為佢係做小菜,上到去先知有點心食,仲係超晒班嘅質素!蝦餃$49飲茶例叫,絕對係酒樓考牌之選,而楓林小館應該係學霸,長期拎100分!佢嘅蝦餃用咗3隻蝦,而且肉質好實淨爽口,絕對唔係拎貨返嚟蒸嗰啲隔夜貨!水晶肉$68食過幾次水晶肉,唔係一夾就散 就係 肉嘅部分太多,搞到好似食緊豬手肉件。但呢間嘅水晶肉幾特別,本身已經係肉嘅部分較少,但咬去落又無果種好肥膩嘅感覺,加上本身係凍食,夏天當開胃菜真係幾正~椒鹽豆腐粒$49呢道菜真係大排檔必點,但喺酒樓嗌都係第一次XD楓林嘅整法有小小特別,個外皮唔係一般上好厚嘅麵粉炸完就算,而家有啲心機去整到個外皮好薄好脆,入口嘅時候脆皮入面包住軟嫩嘅豆腐,係邪惡到停唔到口~其他點心都好高質,但價錢其實唔貴,CWB黎講真係可以再ENCALL~7/10
鬧市中一處寧靜嘅茗茶館
本身以為佢係做小菜,上到去先知有點心食,仲係超晒班嘅質素!
蝦餃$49
水晶肉$68