2024-04-06 1130 views
Friend喺尖東返新工,lunch time嚟過呢間新餐廳食晏、覺得喺酒店嘅餐廳內呢間性價比算唔錯。佢慶祝順利過渡試用期約我嚟食晚飯暢飲。咁啱係星期一、龍蝦刺生做優惠3百幾就食到,兩個人點支白酒加生蠔,嗌埋主食小食等、埋單價錢唔算貴Lobster 1pc (Grill/Sashimi) 原隻龍蝦 (燒/刺生) > Monday優惠價高cp,龍蝦生新生猛睇住師傅片成刺生,肉質爽脆鮮甜,唔食生嘅原隻燒都得,下次可以回頭再戰Sous Vide Spanish Pork Loin Rack西班牙豬鞍慢煮 > 佢係慢煮所以肉嘅顏色保持粉嫩幾更咬口。我鍾意配菜嘅紫薯蓉幾香甜creamy、滑一滑。呢款星期日做優惠百零蚊咋Seared Wagyu Beef Rolls with Caviar & Sea Urchin火炙和牛海膽卷> 用咗赤醋飯已經有味,中間捲住和牛和蒜片、牛味okay配蒜香,上面放海膽和黑魚籽醬,呢set組合無得輸Goose Liver Toast with Fig Sauce鵝肝多士配無花果醬> 我哋兩個都係鵝肝擁躉,呢個味道幾酥香,配無花果醬汁食

Lobster 1pc (Grill/Sashimi)
原隻龍蝦 (燒/刺生)

鵝肝多士配無花果醬

> 我哋兩個都係鵝肝擁躉,呢個味道幾酥香,配無花果醬汁食無咁漏

Red/White Wine
紅/白酒

> 朋友偏好飲白酒,呢支果酸重幾啱配搭海鮮。今次加$50有6隻中碼生蠔,我哋食嘅係愛爾蘭生蠔,細細隻肉唔厚,爽口礦物味重、啱配白酒

生蠔
Celebration