2024-05-24 39 views
好耐無係MOKO食野,見到呢間餐廳好多人食餐牌選擇都多,而且岩食,記決定試下雖然好多客人,但食物上得幾快👍🏻漢堡包既款都好多,有成八款可以揀我地揀左佢地既signature安格斯牛肉、楓糖煙肉芝士burger黎試因為睇落好吸引,除左漢堡肉夠厚,仲有熔左既芝士同好焦脆既楓糖煙肉片,夠晒美式,通常都會好食。食burger除左餡料,漢堡包個包都好緊要。而包要好食,除左包原本身要整得好,有時就係要搽牛油同埋烤到佢脆脆地咁,喺香味同口感上加分佢地既包就有做到呢一點。餡料係好豐富,楓糖煙肉片脆卜卜,好香楓糖味。漢堡肉夠厚實,冇煮到全熟,所以唔會好dry,而且食到好實在嘅肉質。加埋溶咗既芝士、酸甜既醬汁同埋新鮮生菜蕃茄,Burger整體黎整得講夠平衡又好食。意粉我地揀我哋揀左海膽意粉。原因好簡單,除左都係賣相吸引,就係見到好似台台都嗌意粉賣相精緻,醬汁睇落好滑,而且好香海膽味。意粉做到Al Dante,醬汁既質地夠濃稠,意粉好掛到汁,而且仲有幾片海膽,令到成個意粉既味道同鮮味都提升左帶子既火候都控制得好好,兩面金黃,中間好嫩,枱枱嗌果然係有原因既。小食我地揀咗芝士燒汁薯條。薯條係比較粗身,所以口感好
好耐無係MOKO食野,見到呢間餐廳好多人食
餐牌選擇都多,而且岩食,記決定試下
雖然好多客人,但食物上得幾快👍🏻

漢堡包既款都好多,有成八款可以揀

食burger除左餡料,漢堡包個包都好緊要。

小食我地揀咗芝士燒汁薯條。
薯條係比較粗身,所以口感好緊要,而佢地都做到外酥脆內軟糯既口感。燒汁係講緊Gravy,唔係日式燒汁,加埋芝士粒既Garvy夠濃郁,好鹹香。不嬲都鍾意喺酥脆既野食上面再加醬汁,形成半脆半林既口感。加左個Gravy,亦都令薯條既香味同味道更加豐富。

飲品我地叫左薄荷朱古力Milkeshake
可能因為天氣唔太熱,Milkshake唔算好多冰,正合我口味

creamy得黎又濃又香甜。薄荷味都做得相當唔錯,簡直好似食左某牌子既薄荷朱古力雪糕一樣,又冰涼,又有粒粒既chocolate chips。

最後甜品我哋叫咗Banoffee Cream Brulee Pancake。
佢地既野食,全部賣相都好見得人。話哂宜家打卡要緊,就算唔打得,都起碼都要睇得,不過佢地既野食就兩樣得

Cream Brulee醬同焦糖皮都整得唔錯,甜度都控制得幾好。pancake就好似平時食既疏乎厘pancake咁,鬆鬆軟軟,配搭左Cream Brulee同cream,口感同味道都好好

另外仲有差唔多成條咁多既香蕉,所以食埋都幾飽啦,滿足。