2021-03-17 86 views
無得去旅行,勁掛住台灣嘅火鍋。依家香港開左高人氣過江龍——鼎王,點可以唔去試下呢!我哋點咗鴛鴦鍋。侍應好細心咁提醒我哋酸菜白肉中鍋嘅白肉係師傅新鮮加入去,要滾一陣先食。酸菜鍋入面居然仲有薯粉酸菜同港式酸菜唔同,佢係新鮮啲,酸酸地,好開胃,我食到停唔到。鴨血麻辣鍋,真係無得頂! 豆腐同鴨血都好滑。有鼎王,唔使再因為掛住鴨血而買好貴嘅包裝台灣鴨血啦!嚟呢度可以食得勁滿足。一邊食一邊忍唔住係咁講:好正呀!仲要係咁加鴨血,因為實在太好味啦! 老油條同平時香港食嘅油條唔同, 佢係偏脆口。淥一淥就食得,外軟內脆,好特別,一定要試!滷大腸頭, 本身都熟左,但侍應話都可以淥一淥先食,好好食。牛拼盤,一次過滿足你幾個「牛」願望,有唔同部位。重點係,每個部位都係靚肉,全部都好食。蟹膏滑,我第一次食, 口感偏軟稔,真係有蟹膏架!鴨血、豆腐、酸菜係90分鐘用餐時間內可以無限添加。侍應勁有禮貌,佢地會主動問我地是否需要加鴨血豆腐酸菜,緊係加啦,咁正!有得自助裝飯,米飯粒粒分明又彈牙!今日2款湯底都好無敵好食,鴨血、大腸頭、老油條都好有驚喜。 呢間餐廳坐得好舒服,食物又高質, 一定會encore !

酸菜鍋入面居然仲有薯粉

鴨血麻辣鍋,真係無得頂! 豆腐同鴨血都好滑。

滷大腸頭, 本身都熟左,但侍應話都可以淥一淥先食,好好食。

蟹膏滑,我第一次食, 口感偏軟稔,真係有蟹膏架!

有得自助裝飯,米飯粒粒分明又彈牙!

今日2款湯底都好無敵好食,鴨血、大腸頭、老油條都好有驚喜。
呢間餐廳坐得好舒服,食物又高質, 一定會encore !
牛拼盤
老油條