2024-05-14 142 views
☆ 𝙈â𝙢𝘼𝙢𝙞𝙨上環禧利街27號富輝商業中心地下A&B號舖✦ 越南蕃茄蟹湯檬一開始我試左啖湯先,好味喎!係我鍾意個d濃得黎有蕃茄味但又唔假嘅,除咗面頭大大隻脆卜卜嘅軟殼蟹之外,入面仲有好多配料,又豆腐又扎肉又肉丸,真心正٩( ᐛ )و✦ 慢煮豬肋條豬肋條好淋,輕輕一切已經好容易分得開,無乜肥膏唔會好肥,好夠味好好食,個黃油飯都好香,雖然好罪惡但都忍唔到食左好多啖XD✦ 越南春卷勁熱辣辣脆卜卜,我鍾意點完酸汁包住生菜一齊食,再清爽啲。✦ 甜蔗蝦蝦肉好彈牙,隱約有少少蔗味係入面,個醬有香茅味帶d辣,一齊食好惹味。✦ Blackbird Song 百鳥齊鳴Vietnamese Coffee Liqueur / Whiskey / Coconut呢個係高身個杯,好好飲呀我覺得,有少少Baileys嘅感覺。✦ Autumn Wind 春花秋月Song CAI GIN / Ratafia Rossi / Aperol / Orange呢個睇顏色都覺得開心,橙橙紅紅咁,用左越南Gin第一次試,又幾得意。✦ Pandan Panna Cotta好滑,又唔會太甜,好味我鍾意! 呢到環境氛圍我都覺得幾靚
☆ 𝙈â𝙢𝘼𝙢𝙞𝙨
上環禧利街27號富輝商業中心地下A&B號舖

✦ 越南蕃茄蟹湯檬

✦ 慢煮豬肋條

✦ 越南春卷
勁熱辣辣脆卜卜,我鍾意點完酸汁包住生菜一齊食,再清爽啲。

✦ 甜蔗蝦

✦ Blackbird Song 百鳥齊鳴

✦ Autumn Wind 春花秋月

✦ Pandan Panna Cotta
好滑,又唔會太甜,好味我鍾意!

呢到環境氛圍我都覺得幾靚又舒服,都見到有其他客人係特登黎飲野chill下,價錢合理服務都好好,下次都去試下其他野先(๑˃̵ᴗ˂̵)