2023-02-01 1302 views
Oystermine絕對係一間隱世嘅高質西餐廳,佢哋位於中港城嘅平台位置,餐廳設有室外嘅位置,甚至可以見到海景,環境非常之唔錯。佢哋嘅店員非常之熱情,會好詳細咁解釋每一道菜。本來去嘅時候真係冇抱太大嘅期望,點知喜出望外,成個用餐體驗都唔錯!🦪餐廳最出名就係食生蠔,所以今次就叫咗半打黎試吓,生蠔分別來自法國,愛爾蘭,同埋日本。全部生蠔都非常之新鮮,鮮甜得來帶少少海水味。生蠔仲配有三種醬汁。,包括左紅酒醋汁,cocktail sauce同埋泰式辣汁,三款同生蠔都好夾,味道唔錯!🍗前菜方面,我哋試咗佢哋嘅單骨雞翼配藍芝士醬汁,單骨雞翼炸到好酥脆,肉質好嫩滑。藍芝士醬汁好濃郁,食落去好香芝士味,同雞翼嘅椒鹽位好夾。🍖豬手嘅話係當日嘅MPV,佢哋嘅豬手係經過煙燻處理,食落有陣陣煙燻嘅香味,外皮香脆,但唔會過分肥膩,肥瘦均勻。豬手嘅肉亦都醃製得恰到好處,食落好夠味,好食到我哋兩個人清晒成碟!📍 Oystermine Restaurant (尖沙咀廣東道33號中港城第三座平台1A號舖)