將軍會館係新開張, 光猛整潔, 格局新派, 裝潢時尚, 見到仲有獨立房間, 啱晒家庭朋友聚會。我地係出面睇餐牌時, 職員話我地知, 午市晚市2個人會一隻乳鴿, 真係立即心心眼。

職員安排左半圓形梳化位比我地。坐低後職員介紹有數款茶可供選擇, 壽眉, 普洱, 香片, 玄米茶。好少見有玄米茶, 我地選擇了試下。玄米茶味香, 唔會太濃。
將軍會館除了裝潢時尚, 連點餐也可以用QR CODE, 十分方便。又或者可以問職員取餐牌睇都可以。枱面擺設精緻, 枱面用上雲石面, 除了濕紙巾, 還有即棄手套比客人使用, 好細心。尤其食乳鴿可以用得著, 枱面仲有一個紅色小桶子, 用黎放骨頭, 職員好殷勤, 幫我地替換左幾次。值得一讚 !

餐牌除了有點心, 前菜, 主菜等, 原來連台式飲品, 好創新。我地點了以下 :
玉桂乳鴿 (免費)
崧子鱸魚 $228
金沙四季豆 $78
花雕醉雞 $68
金箔原隻鮮蝦餃 (2件) $32
黑白紫薯小豬豬 (2件) $33
白飯 $12
除左係免費外, 如要再ORDER都係$39隻, 即炸卜卜脆, 聞到淡淡的玉林味, 肉質夠滑

崧子鱸魚真係考師傅的功架及技巧, 而且過程複雜, 十分期待。上枱時已聞到香味, 鱸魚好大條, 酸汁開胃易入口。師傅將鱸魚起左骨, 再炸時真係啖啖肉。魚肉新鮮嫩滑, 連魚皮都炸到甘脆可口, 再配上酸汁佐飯一流, 真係要大讚

四季豆食得多, 但用鹹蛋去炸真係第一次, 炸漿唔會厚, 咬到鹹蛋味, 配合四季豆出奇地夾, 好惹味

花雕味濃, 醉雞夠滑, 用作前菜確實不錯, 份量亦多, 好滿足

有金箔係表面已令畫面昇華, 入面的蝦粒多, 味道得宜

蒸出黎個樣仲係脹卜卜, 勁可愛, 一上枱真係要食左先, 凍左就唔好食。黑白小豬入面都係紫薯蓉, 紫薯蓉滑而甜, 加上咁可愛造型, 真係唔捨得食, 仲有其他動物造型點心呀. ! 下次再去試下。

今餐我和朋友十分滿意, 除左崧子鱸魚令人回味外, 其他食物性價也很高, 還值得讚賞是侍應們的服務, 有禮殷勤, 自動會替客人加熱水, 收拾碟, 更換放骨頭小桶, 令你十分稱心。