2021-12-05 183 views
今日放假同朋友去德福行街,好耐冇去九龍灣啦,順便睇吓有咩好食。之前上網見到九龍灣有間半自助餐,睇落唔錯😋又近德福,行路大概10分鐘左右。咁就一於去試吓啦😆我哋食12點,未夠鐘門口已經好多人等緊,好彩我哋訂咗位✌🏻。一入到去餐廳雖然地方唔係好大,但係全落地玻璃,樓層又高,所以d陽光照到入黎,好光猛,但係又唔曬,所以好舒服😌佢有8款主菜,每人一款。而另外小食丶串燒丶壽司丶刺身丶沙律丶飲品就任飲任食。因為我哋好鐘意食海膽,所以楝咗帆立貝海膽丼同三色丼都包含海膽既丼作為我哋嘅主菜。 海膽份量比得好大方👍🏻海膽味道好濃丶好creamy丶好鮮甜😍😍刺身好鮮甜丶好肥美😋每件刺身都係厚切😍唔會因為係放題而求其。另外,每人送上一隻磯煮鮑魚,好彈牙丶鮮甜😋不過每人只有1隻🙈壽司唔會好大舊飯,每件魚生都好大塊。赤蝦壽司好爽丶好鮮甜。三文魚壽司好肥美,劍魚腩壽司爽脆肉質好厚實😋食太多刺身之後飲返碗麵豉湯暖吓個胃😂,之後仲叫咗日式蒸蛋,好嫩滑,好好味😋丶吉列蠔炸粉唔厚,炸得好脆,入面嘅蠔仲好飽滿👍🏻丶三文魚鰭油脂好豐富,好好味😍我哋仲叫咗d串燒,其中牛舌真係好好味,佢好厚身,但係唔會乾丶韌,反而仲好軟淋👍🏻😋飲

佢有8款主菜,每人一款。而另外小食丶串燒丶壽司刺身丶沙律丶飲品就任飲任食。因為我哋好鐘意食海膽,所以楝咗帆立貝海膽丼同三色丼都包含海膽既丼作為我哋嘅主菜。 海膽份量比得好大方👍🏻海膽味道好濃丶好creamy丶好鮮甜😍😍
帆立貝海膽丼

日式蒸蛋、麵豉湯

串燒

吉列炸蠔、芝士年糕

牛舌

飲品方面,我地叫咗巨峰乳酸特飲丶白桃乳酸特飲。巨峰乳酸特飲好重提子味👍🏻但係又唔會係藥水味,好好味。反而白桃乳酸特飲嘅白桃味就冇咁突出,乳酸味反而就好突出,亦都好好飲😋
飲品
帆立貝海膽丼