2023-05-19
母親節 💕當然去食母親喜歡食嘅潮州菜啦~~特登搵咗呢間特色潮州菜館😍好多特色菜式 都係呢度先有見到!上菜前同 是完飯後 都送上功夫茶🍵 真係好耐冇見過喇!功夫茶香濃順口 岩曬食飽解膩!🥦護國菜 “經理推薦”全碗綠色係燉蕃薯葉湯黎嫁!打碎嘅番薯葉有少少粒粒口感 但又唔會好弄草味,反而好香嘅乾腰柱味!煮法都非常特別!😜🐟頭抽煎英䱽用貴價嘅鷹倉起片香煎 外層香脆而內裡肉嫩,加上頭抽醬汁煎香後更入味惹味!鷹倉魚片每件都厚實大件,份量十足!香香地食不停啊!🥢鵝三寶 (鵝片 ▪️鵝腸▪️鵝肝)鵝肝口感粉嫩,味道甘腴醇美 真係我食過最滑嘅鵝肝啊!鵝肉份量足,連皮帶肉😍肉質柔嫩,鵝味濃郁;鵝腸爽口彈牙,底下仲有豆腐伴碟,抵食啊😋🥘肚肉苦瓜煲肚肉原來係腩肉,煎香咗再同苦瓜一齊煮!剪過嘅肚肉香口唔油膩,苦瓜都係甘嘅,媽媽鐘意健康下火!哈哈哈 岩食!📌呢度仲可以book房添 多幾個人都得啊!樓面經理同姐姐都好體貼,好多菜式 都會講解俾我地知 tim啊!👍🏻👍🏻
特登搵咗呢間特色潮州菜館😍好多特色菜式 都係呢度先有見到!
🥦護國菜 “經理推薦”
🐟頭抽煎英䱽
鷹倉魚片每件都厚實大件,份量十足!香香地食不停啊!
🥢鵝三寶 (鵝片 ▪️鵝腸▪️鵝肝)
鵝肝口感粉嫩,味道甘腴醇美 真係我食過最滑嘅鵝肝啊!
🥘肚肉苦瓜煲