🧳帶味蕾去一次輕旅行🌬呢間cafe係裝修同菜式上都落左唔少心思😀木色嘅傢具感覺好溫暖,有個書櫃同盞懷舊油燈🤩店面雖然唔算大,但反而有種置身係歐洲街角書店嘅氛圍😆菜式方面相當特別,除左用🌎世界各地唔同城市來命名之外,好似London, Hong Kong, Yokohama等~利用fusion💡將菜式混合唔同地方嘅特色😙我同朋友行完山無哂電⛰就黎犒賞下咁努力運動嘅自己🤣假日3點到都排左一陣兩個人叫左2個主菜+2杯飲品🌟🍗🍞Calcutta ($118)-❗️必點之選🇮🇳印度式炸雞窩夫🍗-😱又高又大份(圖2)🤪兩大件牛油炸雞外皮酥脆,唔薄唔厚咁岩岩好~-🌟特別位在於用左印度瑪莎拉香料調製嘅窩夫+醬汁🤩深黃色嘅窩夫咬落走軟身風格,入面有少量洋蔥粒,咬下仲有啲煙韌感😆幾岩我口味😝-個汁令我諗起butter chicken curry😍兩者都帶啲🍅蕃茄味,同窩夫/炸雞一齊食都好滋味🤩我又用🥄抹碟式咁清左啲汁🙈-🧡鐘意🇮🇳印度野/濃味嘅你不妨一試😉我地兩個就食得好滿足🥰🌟🐮London🍅🍳 ($118)-😉鐵鍋有焗豆燉牛頰肉,配香草包🍞同煎蛋🍳-😋牛頰肉牛味比想像中重,口感嫰滑咬落好軟稔! 中間仲有

兩個人叫左2個主菜+2杯飲品
All  the  food

🌟🍗🍞Calcutta ($118)
-❗️必點之選🇮🇳印度式炸雞窩夫🍗

Calcutta

🌟🐮London🍅🍳 ($118)
-😉鐵鍋有焗豆燉牛頰肉,配香草包🍞同煎蛋🍳
-😋牛頰肉牛味比想像中重,口感嫰滑咬落好軟稔! 中間仲有啲骨膠原😛
-🍅蕃茄焗豆汁味道好濃郁,配埋兩塊鬆軟嘅香草麵包食🥖~如果多幾塊包+個汁無咁酸會比較岩口味😂
-本來係為左呢款而來🤣但反而比Calcutta驚喜到😃
London

🍯☕️Honey cinnamon latte ($50)
-冬天飲肉桂味嘅飲品係幾舒服😙
-聞嘅話肉桂味會多啲~我覺得可以少甜🙈飲到尾會出返啲啲肉桂味😂朋友好鐘意肉桂😛就覺得唔夠濃🤣
Honey  Cinnamon  Latte

價錢💰
$336~
正常cafe價

總結:
-好想再訪🐻佈置充滿歐式小書店氣氛🥰
-菜式獨特又有水準😃暫時未係第二度見過~
-📸門口同窗口位打卡應該幾一流😝咁岩坐到嘅話,不妨影返幾張相😎
2021-02-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$168 (Lunch)
All  the  food
London