要食燒肉,唔係淨係得嗰幾間連鎖餐廳揀嘅😌。鍾意食肉嘅朋友,一定要嚟試試呢間「燒肉の殿堂」。佢哋唔同時段都有優惠⭐️,每日下晝12至4點會有單點75折,夜晚8點半打後又有宵夜特價🌌,咁當然仲有比較實惠嘅盛合套餐。所以嚟到記得問清楚店員有咩優惠同靚肉推介先用QR Code落單啦💁🏻‍♀️!呢餐真係食到勁飽🤰🏻!全部肉肉一上枱就見到色澤好靚,真係解好晒凍先拎出嚟🤟🏻,冇雪藏味。🥩厚牛舌 $78🥩蔥山薄牛舌 $68🥩A5胛特選 $88🥩鹽蒜小牛排 $78🐷薄豬腩 $48先講牛舌,我覺得薄身係好味啲,厚切嗰款韌啲。不過後來發現燒完剪一剪開先食,真係易食同好味好多🤣 (傻仔咗添🙈)。而當中最好味嘅肉,梗係價位較高嘅A5和牛牛肩胛🐮。肉質偏爽嫩,仲有少少爆肉汁,唔使點咬,好味道呀🥰!小牛排都OK,鍾意佢個鹽蒜味,鹹鹹哋好惹味🤟🏻,不過千祁唔好開咁大火燒,會整到佢有啲韌。而豬腩肉就中規中矩啦,正常發揮嘅。🍚殿堂玉子飯 $42/碗 (推介必嗌🩷)去親「牛X」都一定會嗌佢個飯,而呢度嘅玉子紫菜飯一啲都唔輸蝕,份量夠大碗,賣相亦好吸引😍!每個飯素都擺得層次分明,隻蛋又大大粒,未撈之前唔該先影返張相先☺️。呢啲紫菜

🥩厚牛舌 $78
🥩蔥山薄牛舌 $68
🥩A5胛特選 $88
🥩鹽蒜小牛排 $78
🐷薄豬腩 $48

🍚殿堂玉子飯 $42/碗 (推介必嗌🩷)

呢啲紫菜飯齋食都覺得好好味,一定要留Quota食晒佢呀🌟!

🦪牛油鹽蒜元貝 $98/2隻

嗌殿堂盛盒或二人前,每位加$98就可以有90分鐘《鹽蒜元貝無限放題🌟》。以佢單價計算,姐係每人食2隻就回到本架喇,抵呀👍🏻!

宵夜時段係唔可以同步Join呢個優惠,不過我都單點咗幾隻嚟試吓。提提大家💡:記得夾起隻元貝反一反佢煮埋另一邊,咁樣先熟得均勻啲,唔會燒到老晒👩🏻‍🍳!

🍹蜜桃成熟時 $38
🍹白雪奇緣 $38
呢度嘅梳打飲品好解渴好好飲👍🏻,價錢都好中肯。我飲嗰杯係蜜桃🍑,飲落似係我平時鍾意飲嗰間嘅白桃烏龍。好推介要嗌,個杯影出嚟都好靚🥰!

‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
呢間嘢有畀到驚喜我喎!
平時食放題,女仔都唔食得多嘢。要食到靚啲嘅牛肉,價位起碼去到3-400蚊樓上啦🌚。

今餐啲肉其實係嗌得多咗,食到我同好姊妹勁勁勁飽🤰🏻。不過計落又唔算貴啵,兩個人埋單都係$600零蚊姐。而且唔係商場店,人少啲,環境都企理同乾淨得多,整體我都幾滿意🩷!
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧