今次係中環去咗一間好有驚喜的Fusion餐廳Daap,菜式創意十足,仲加入本地元素,用上香港食材,味道同擺盤都令人好滿意!好想推介俾大家支持一下呢間咁用心嘅小店!✨🔸冰菜皮蛋咸檸檬甜酸汁 🥗冰菜口感爽脆,配上皮蛋的濃香同咸檸檬的甜酸鹹香,感覺微妙,口感層次豐富,係意想不到既配搭!😋🔸烤栗子湯配香煎羊肚菌 🍵呢個湯真是好好好飲💯烤栗子blend到好順滑🌰味道濃郁🍂🔸脆皮三黄雞卷 配芝麻人参汁 🍗雞卷烤焗到外皮香脆,雞肉嫩滑多汁,配上芝麻人参汁,芝麻醬又有少少日式風味。🔸阿根廷紅蝦蝦醬蝦乾手工意粉 🦐🍝呢道意粉係今餐亮點!手工意粉口感彈牙,阿根廷紅蝦味道鮮甜,最特別係用左本地蝦醬同蝦乾,食落有濃郁嘅海鮮味,有特色又好味🔥

🔸冰菜皮蛋咸檸檬甜酸汁 🥗

🔸烤栗子湯配香煎羊肚菌 🍵