2021-06-11 167 views
香港人最熱門的消費活動,就是近期最Hit嘅staycation,係正北角匯隔離既Hyatt Centric住,本來諗住下晝buffet已經飽到爆,但係游完水成個人都餓晒,嗱嗱聲出去搵嘢食,最方便係一行出去已經係北角匯,講梗係十秒路程,而對正酒店正正係北角匯門口😍就係小巷弄台式餐廳!我哋兩個人叫左個鹽酥雞扒麻辣伴麵,台式小香腸肉澡飯,小食分別有滷水豆乾,甜不辣,同埋花枝丸,梗係要加多杯珍珠奶茶啦!因為想返酒店嘆住食,所以我哋叫咗外賣,大概等咗10分鐘左右就有喇!首先講講個鹽酥雞扒麻辣伴麵,雞扒炸得外脆內軟,最出色係個麻辣醬撈埋D麵度好惹味!麻辣程度亦剛剛好,麵質彈牙有口感!台式小香腸肉澡飯亦有驚喜,用既係珍珠米,小香腸令我有番到去台灣既感覺!滷水豆乾醃好入味,甜不辣又煙煙韌韌,非常好咬口!同埋花枝丸又炸得剛剛好!最尾飲埋杯珍珠奶茶,茶味夠香濃 ,Happy Ending👍👍

台式小香腸肉澡飯亦有驚喜,用既係珍珠米
,小香腸令我有番到去台灣既感覺!