2022-05-11
近年藥膳、麻辣湯底興起,鍾意養生的朋友見到有藥膳的menu已經想試,個人就鍾意麻辣湯底,夠哂刺激😆 馬祖最近係將軍澳開新分店,見到有台灣藥膳養生火鍋放題,所以心動去試下😛餐廳提供全日120分鐘的火鍋放題🍲選擇喜歡的火鍋放題套餐後,可以無限追加套餐內嘅牛肉和豬肉🐂🐖 自助bar有超過30款火鍋配料。餐廳採用一人一鍋的方式,方便每位客人選擇適合自己的養生鍋🍲 湯底選擇也有12款套餐我們選擇了🔹 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐆𝐫𝐚𝐝𝐞 牛肩胛肉放題套餐 |$223/位 (小童$168/位)🔺包括𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐆𝐫𝐚𝐝𝐞 牛肩胛肉、西班牙無激素豬肉片、台灣沙茶牛肉、精選雞腿肉、深海魚柳🐮 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐆𝐫𝐚𝐝𝐞 牛肩胛肉好重牛味,食落非常順口、唔韌!一次過淥幾片,好快又要再點多碟🤤🔸藥膳花雕清雞湯超濃郁花雕香味,清香得嚟又好入味,每啖都有養生的感覺🌱 湯底雖然花雕味濃郁,但不會有苦澀味👍🏻👍🏻🔸藥膳台灣麻辣鴨血凍豆腐湯台灣嘅麻辣鴨血滑口無腥味,豆腐吸收哂湯底的精華😛 雖然麻辣湯底,但不會太油,辣道我選擇了小辣🌶 辣得來仲可以食到食物嘅鮮味。湯底味道偏鹹,比較適合重口味嘅朋友。完全不需要沾醬已經好夠味👅🥬🌽菜類包
🔸藥膳花雕清雞湯
🔸藥膳台灣麻辣鴨血凍豆腐湯
🥬🌽菜類包括:菜心苗、唐山菜、羽衣甘藍、娃娃菜、豆卜、粟米、萵筍、木耳、海帶結、蕃茄、金菇、冬菇等。
🧆火鍋配料仲有各種丸類、響鈴等,當然仲有台灣特色嘅米血糕及甜不辣💓
🍧🍦甜品除咗有常見款式的雪糕雪條,仲有movenpick 雪糕任食🍨
🥤飲品選擇也有起碼15款♨️ 喜歡養生嘅朋友,可以試吓黑糖薑母茶和荔枝烏龍茶,不會太甜又解膩,幾適合配搭打邊爐飲用。♨️餐廳仲有暖櫃以方便提供熱飲🧃係個幾貼心嘅服務💕
如果下午五點前離座,人頭費每位減$20🈹