2024-05-15 17 views
食肆成日放負話冇生意,話個個香港人返晒大陸消費,好多飲食業面臨倒閉。其實全部都係有原因!今日一行兩人去到屯門分店炑八,諗住試吓。第一次去呢間分店。去到門口時,見到人龍排隊我就跟住排,一直都無店員示意要如何攞位,其後見到有一位女士突然上前話兩位,先見到店員在Mark喺紙上。當刻先知原來排隊係冇用,覺得好奇怪,明明有部取票機唔用,要店員手動去Mark低客人嘅姓名同人數,但係又一直有人龍排隊,店員又冇示意原來係要咁樣攞位。好啦,終於入咗座,店員安排咗喺一個風口位好大嘅位置,當時我問佢可唔可以校細啲,佢話唔可以會好焗,然後我話咁不如你換過個位俾我 ,店員就話咁好啦,我幫你關咗佢。最後到我食完餐飯都冇關到!途中我有向另一個店員示意話風口大,佢望兩望走咗去之後同樣冇跟進,下次永不錄用去呢間餐廳!另外,入座時都沒有比前菜及水,全部都要問店員拎先有。所以服務認真好差,就算平都冇用!

2024-05-15
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)