christie.yuen.39
Level 4
2025-09-29
Follow
✨ 香港迪士尼樂園20周年奇妙派對開始咗啦!🪄
從少女到媽咪,香港迪士尼絕對係見證住我幸福成長嘅地方💫

🎢 諗返20年前第一次嚟樂園,仲係個拎住氣球喺城堡前面瘋狂selfie嘅女仔~ 由同老公拍拖嚟睇煙花🎆到今日追住個仔喺樂園四圍跑,一家人一齊欣賞周年限定城堡演出「迪士尼好友Live:城堡派對」🐒 香港迪士尼見證咗我人生每個幸福時刻💖

🍽️ 今次專登帶為食Curtis嚟廣場飯店試吓新出嘅「20周年限定套餐」!6道菜式超豐富,包括「脆皮燒鵝拼頭抽頻倫雞」、「秋葵百合炒鮮鮑魚 拼 酸甜炸蝦球」、「原粒帶子鮑菇粒雞粒燴飯」等,賣相都非常精緻~Curtis一見到個「士多啤梨蘆薈奶凍」即刻眼仔發光🤩✨ 奶凍口感滑嘟嘟🍮 甜度啱啱好,仲有得意米奇造型同20周年logo,儀式感滿分!🎉

🌈 必試夢幻梳打!七彩層次超靚,攪吓佢仲會變色㗎~😍 好似將迪士尼嘅歡樂同色彩裝咗入杯,Curtis一路飲一路笑到咔咔聲!😂

📸 壓軸 「20周年紀念版鮮果拿破崙」!🍰 一上枱真係令人嘩嘩聲!超大份又高質,酥皮鬆化吉士滑,生果新鮮清甜🍓🥭 我哋不知不覺清晒成個~🫢 而家叫2個套餐仲有8折!真心抵🤑

💒 餐廳維多利亞風格又靚又舒服,玩到攰嚟呢度慢慢坐chill下☕️充完電再玩過~⚡️ 睇住Curtis食到咀仔郁郁,又玩得咁開心😋 相信就係香港迪士尼帶俾我哋嘅幸福親子時刻❤️👨‍👩‍👦

📍廣場飯店由翠園及茶茶居主理
地址:香港迪士尼樂園美國小鎮大街