2024-02-05 269 views
農曆新年前用annual pass 入園,小朋友知道午餐及晚餐也吃快餐大人會好辛苦,肯陪我中午嚟食呢度(非常感動!)。今日叫咗涼拌海蜇,例牌豉油雞,魚肚羹,茉莉花茶同埋橙汁,食完呢啲唔飽,所以叫多個例牌叉燒,一大一細路先至啱啱好。全部水準正常發揮,除咗開頭嗰碟花生唔係好新鮮。在園區內飲食有呢個Standard已經算收貨,唔使食多餐煎炸快餐。由於係農曆新年前特別日子,所以annual pass 金卡冇咗平時嘅九折。
2024-01-31 201 views
係廣場飯店,咁啱係下午茶時間。買咗個$188 加一下午茶套餐。個套餐有蝦餃、菜苗餃、燒賣、糯米糍、啫喱及熱奶茶。因為當日病病地,凍飲改咗熱奶茶。蝦餃、菜苗餃鮮蝦肉好鮮甜。燒賣肉質美味。糯米糍、啫喱賣相好正。杯熱奶茶好飲。誠意推介。
2024-01-25
$207 (Tea)
下午茶套餐
糯米糍
糯米糍
啫喱
2024-01-29 165 views
朝早入樂園嘅時候,走咗去book定位,睇完夜光表演之後就可以去食好彩book咗位,如果唔係就要排隊。小朋友好鍾意餐廳入邊嘅米奇老鼠裝飾,兒童餐具都係用米奇老鼠。可能因為成本問題,餐牌選擇好少,同迪士尼酒店餐廳爭好遠,不過勝在夠方便。叫咗佢哋嘅招牌炭燒叉燒,唔算肥膩,燒得都唔錯口水雞 - 雖然係用老乾媽醬,不過雞肉好滑,幾好食牛筋牛腩麵 - 味道唔算太濃,小朋友都食得,不過份量唔算大總括嚟講,食物種類唔多,價錢亦都唔平,不過係樂園嘅中菜唯一選擇,性價比唔算高

叫咗佢哋嘅招牌炭燒叉燒,唔算肥膩,燒得都唔錯

口水雞 - 雖然係用老乾媽醬,不過雞肉好滑,幾好食

牛筋牛腩麵 - 味道唔算太濃,小朋友都食得,不過份量唔算大

2023-12-01 381 views
每次行過經過都會被餐廳的外表及食物所吸引,總會忍晤住想入去。上次去迪士尼見到個lunch set價錢有d卻步, 今次再離甘岩經過時忍唔住要入去試下菜式,再晤試就驚自己後悔。 服務人員會問你飲咩茶,記住要問距收晤收茶錢,要收$28/位, 我無叫到茶,但都要加一服務費的。 食物質素點都好過普通餐廳既,但甘既價錢出返迪士尼外都食到酒店buffet了. 我食完都有8分飽、男人可能就晤夠飽了。總結,如果年票卡有折就好了,或菜式加多1-2款就合理了。

總結,如果年票卡有折就好了,或菜式加多1-2款就合理了。
  • 揚州炒飯
  • 各款點心
#食到去大嶼山 #食到去香港迪士尼早前嚟到香港迪士尼樂園@hkdisneyland🌻 係熱辣辣嘅天氣下啦我哋就去咗廣場飯店食中菜☺️今次我哋揀咗"艾莉奥公主皇室盛宴"套餐👸🏻價錢其實都唔平,抱住都應該唔差嘅態度去食,不過CP值就不高,而且只係少部份食物插咗公主牌,有啲失望😪 🎠 香港迪士尼樂園📍 廣場飯店==============================🍽  艾莉奥公主皇室盛宴 💲428(每位)🐷 蜜汁叉燒拼🐔頭抽頻倫雞叉燒肉質淋身但帶有口感,雞件整得入味,但肉質唔算係嫩滑 🦐乾煎大蝦大蝦味道濃, 而且肉質爽口彈牙,想令人嗌多一件 🍚 黑松露海鮮炒飯黑松露味香,飯粒粒分明,食物嘅味道唔太鹹, 如果分量再多啲就好 🐚 翡翠帶子帶子大大粒圓碌碌,味道中規中矩 🦞 海皇龍蝦湯湯汁偏稠,龍蝦肉冇想像中咁多😂 但味道算濃 🙌歡迎大家介紹不同香港好食好玩好地方#foodiesklgirls #foodies #cafe #hkfood #food #hkig #香港 #香港美食 #香港好去處 #香港打卡  #美食 #打卡 #美食打卡 #吃貨 #吃貨女孩 #大嶼山 #大嶼山區 #迪士尼餐廳
[香港迪士尼樂園🏰品嘗公主中菜套餐👸🏻]#食到去大嶼山 #食到去香港迪士尼

🎠 香港迪士尼樂園
📍 廣場飯店
🍽  艾莉奥公主皇室盛宴 💲428(每位)
🐷 蜜汁叉燒拼🐔頭抽頻倫雞
叉燒肉質淋身但帶有口感,雞件整得入味,但肉質唔算係嫩滑

🦐乾煎大蝦
大蝦味道濃, 而且肉質爽口彈牙,想令人嗌多一件

🍚 黑松露海鮮炒飯

🐚 翡翠帶子
帶子大大粒圓碌碌,味道中規中矩

🦞 海皇龍蝦湯
湯汁偏稠,龍蝦肉冇想像中咁多😂 但味道算濃

🙌歡迎大家介紹不同香港好食好玩好地方
#foodiesklgirls #foodies #cafe #hkfood #food #hkig #香港 #香港美食 #香港好去處 #香港打卡  #美食 #打卡 #美食打卡 #吃貨 #吃貨女孩 #大嶼山 #大嶼山區 #迪士尼餐廳 #迪士尼美食 #cafe #大嶼山美食 #中式  #大嶼山餐廳 #香港迪士尼樂園 #hongkongdisney #hkdisneyland #雪糕 #廣場飯店 #雪糕小鎮店 #cornercafe #hongkongfoodies #美國小鎮大街 #迪士尼中菜 #迪士尼 #迪士尼美食
2023-08-01 555 views
7月最後一天選擇左入去廸士尼同陽光玩遊戲好彩之前一日book定Plaza inn 中午lunch 🎈首先,叫左「燒味三拼」,我選擇咗油雞义燒及燒鵝,味道認真麻麻,當中質素最好是油雞,因為是雞髀,肉質算滑,尚算入味。而义燒及燒鵝,則令人失望,尤其燒鵝,味道很淡及好韌😥兒童餐,小朋友表示最好味是奶皇包及橙汁😅椒鹽魷魚,調味尚可,惟太乾!脆皮豆腐,脆皮炸太硬,不夠酥脆鮮蝦腸粉,發揮正常,蝦彈牙,腸粉皮略厚一丁點🤏還有一個半隻手掌大的「鳳爪排骨煲仔飯」太細碗,未有機會品嚐總括而言,雖然食物質素一般如不想食快餐,食plaza inn 是不錯選擇,至少好坐,可以飲杯熱茶,並有雀仔為伴
7月最後一天選擇左入去廸士尼同陽光玩遊戲

首先,叫左「燒味三拼」,我選擇咗油雞义燒及燒鵝,味道認真

兒童餐,小朋友表示最好味是奶皇包及橙汁😅

椒鹽魷魚,調味尚可,惟太乾!

脆皮豆腐,脆皮炸太硬,不夠酥脆

鮮蝦腸粉,發揮正常,蝦彈牙,腸粉皮略厚一丁點🤏

還有一個半隻手掌大的「鳳爪排骨煲仔飯」
太細碗,未有機會品嚐

總括而言,雖然食物質素一般

2023-07-31
Type of Meal
Lunch
2023-07-01 433 views
今日食評✍🏻Plaza Inn@HK Disneyland試食指數⭐⭐店舖衛生⭐⭐⭐⭐侍應態度⭐⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·令人失望的晚市Walk in 排隊安排尚算合格小朋友就辛苦啲·晚市冇點心只有小菜我哋點咗1️⃣乾燒伊麵2️⃣雲吞麵3️⃣菜遠斑塊全部都唔夠熱雲吞麵啲鹼水仲未過清全單加一800金卡會員8折·唯一冇挑剔係環境好小朋友坐得舒服大人可以有餐安樂茶飯食下·無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
今日食評✍🏻
Plaza Inn@HK Disneyland
試食指數⭐⭐
店舖衛生⭐⭐⭐⭐
侍應態度⭐⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
令人失望的晚市
大人可以有餐安樂茶飯食下
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2023-01-24 823 views
好耐冇去過主題樂園,人一世物一世,新一年同一家人去算係輕鬆得來又開心!去到主題樂園,人一多就要去一啲大啲嘅餐廳食。之前有朋友講過,佢有張全年證成日都入嚟飲茶,所以今次成家人梗係去飲茶啦!入到去佢分咗兩間酒樓,是但求其揀咗一間都唔錯。地方好靚,不愧係主題樂園入邊嘅餐廳。帶咗好多嘢食,不過唔係件件都有影相。點心來講就正正常常,係有啲特別賣相嘅餐點,不得不說,個炒飯真係好食! 粒粒分明,油就油啲啲不過啱晒我。炒飯最緊要係食到一粒粒米!

炒飯
  • 揚州炒飯
2023-01-17 1254 views
襯放新年假前入香港迪士尼樂園感受下新年氣氛,順道看看有什麼新年商品。廣場飯店 Plaza Inn 是樂園內的中菜館平時在大街的餐廳都超多人排隊,難得可以直入和有新年套餐就說吃吃看。套餐由前盤到甜品,重點是還包了飲品,不過就沒有得用會員折扣。原來不要茶水的話是可以不用付茶位費和前菜費。另外套餐會送口罩套,超有新年氣氛的耶!新春套餐 ($468/位) 需要兩位或以上才可以點的喔!餐飲我們都選了 西柚薑蜜 薑味很重,而且有米奇頭的薑片。鴻運乳豬拼盤 & 鮮蟹肉燴素翅叉燒、雞、燒肉、鵝(?) 每樣都有一舊,都算幾大舊。但叉燒偏乾身了些。鮮蟹肉還真的吃到有蟹殼 (笑) 而且那些素翅很粗身。金銀明蝦球 兩款製法的蝦球。其實蝦幾彈牙,但炸的那個炸粉太厚 ...原隻南非鮑魚扣鵝掌 超入味!特別是鮑魚濃味到嚇一跳,鵝掌也好腍。金瑤扒翡翠苗 這菜有一種草青味,可能不是人人都喜歡!?籠仔臘味糯米飯  看起來很細的籠仔,其實飯量都幾多。如果食量不大的吃到這已經差不多全飽。糯米飯頗濕潤,而且是以上那麼多菜式中真的是熱上。甜品有我喜歡吃的 西米蓮茸焗布甸 配白兔棉花糖這個是很懷舊的酒樓甜品,但有很多酒樓已經沒得吃
廣場飯店 Plaza Inn 是樂園內的中菜館

新春套餐 ($468/位) 需要兩位或以上才可以點的喔!
餐飲我們都選了 西柚薑蜜 薑味很重,而且有米奇頭的薑片。
西柚薑蜜

鴻運乳豬拼盤 & 鮮蟹肉燴素翅
鮮蟹肉還真的吃到有蟹殼 (笑) 而且那些素翅很粗身。
鴻運乳豬拼盤
鮮蟹肉燴素翅

金瑤扒翡翠苗 這菜有一種草青味,可能不是人人都喜歡!?
金銀明蝦球
原隻南非鮑魚扣鵝掌
金瑤扒翡翠苗

籠仔臘味糯米飯  看起來很細的籠仔,其實飯量都幾多。
如果食量不大的吃到這已經差不多全飽。
糯米飯頗濕潤,而且是以上那麼多菜式中真的是熱上。
籠仔臘味糯米飯

甜品有我喜歡吃的 西米蓮茸焗布甸 配白兔棉花糖
這個是很懷舊的酒樓甜品,但有很多酒樓已經沒得吃,所以在這有得吃還頗開心!
若本身不太吃得甜的話,這個的甜膩度應該會接受不了。
白兔很軟棉棉,但同樣都是十分甜的耶!
西米蓮茸焗布甸
白兔棉花糖
Other Info. : 記得很久之前覺得食物質素不錯,但今次再吃就覺得食物味道雖然還好,但溫度只是微溫,導致醬汁都變啫喱狀。
2023-01-14
$514.8 (Dinner)
西柚薑蜜
鮮蟹肉燴素翅
原隻南非鮑魚扣鵝掌
西米蓮茸焗布甸
嗱嗱嗱 呢間唔係新店嚟嘅👀不過事緣係每次入迪迪尼都狗衝兼食快餐(仲要都$150 up唔好味同搭枱⋯)所以介紹番大家園區內都算幾經濟味道唔錯同舒適嘅酒家💁🏻‍♀️最最最重要又可以乘機飲多杯水/茶再玩🐭岩嘅就save底呢間酒家下次入園時去喇💡午餐 💰$258@一位 🔹燒味雙拼🔹鮮冬菇扒翡翠🔹雙色點心(甫魚燒賣+帶子菜苗餃)🔹翡翠鮮蝦炒飯🔹蛋白杏仁茶🥛成個餐嘅配搭唔錯,樣樣都有少少,最好食就係菜苗餃,粒蝦幾爽口,最後仲有甜品杏仁茶,滋潤吓🉐🔹追加米奇奶黃包 $58/3個吸左個米奇印就更吸睛喇奶黃好香,流心架🔹再追加筍尖蝦餃 $62/3粒蝦餃加左露荀,味道更清甜😋🐷🛎️ 必試指數 : 8/10🌟
嗱嗱嗱 呢間唔係新店嚟嘅👀
不過事緣係每次入迪迪尼都狗衝兼食快餐
(仲要都$150 up唔好味同搭枱⋯)

最最最重要又可以乘機飲多杯水/茶再玩🐭
岩嘅就save底呢間酒家下次入園時去喇💡

午餐 💰$258@一位
🔹燒味雙拼
🔹鮮冬菇扒翡翠
🔹雙色點心(甫魚燒賣+帶子菜苗餃)
🔹翡翠鮮蝦炒飯
🔹蛋白杏仁茶🥛

成個餐嘅配搭唔錯,樣樣都有少少,
最好食就係菜苗餃,粒蝦幾爽口,
最後仲有甜品杏仁茶,滋潤吓🉐

🔹追加米奇奶黃包 $58/3個
吸左個米奇印就更吸睛喇
奶黃好香,流心架

🔹再追加筍尖蝦餃 $62/3粒
蝦餃加左露荀,味道更清甜😋

🐷🛎️ 必試指數 : 8/10🌟
米奇奶黃包
2023-01-08
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
米奇奶黃包
  • 米奇流心包
2022-12-12 839 views
因為本身有全年證,以往幾年都會去迪士尼食一次聖誕大餐。今年個package有得揀廣場飯店,所以同朋友商量過之後決定去呢間。價錢:$538/位,兩位起計套餐有1湯、1飯、3道菜 + 1飲品 & 甜品(可以參考餐牌)我哋book咗5:50pm,普通女生份量。男士的話如果唔飽,建議係園內小食亭買其他嘢食。龍蝦湯最好加胡椒粉,會夠味啲三文魚蟹籽炒飯唔錯,不過三文魚碎得1-2粒手撕雞ok,但拼盤叉燒又乾又硬炸蟹鉗好食牛肉粒出奇地係全餐讚賞度最高甜品啫喱奶凍無驚喜最後飲品揀咗熱朱古力,正常以呢個錢同埋對比其他園內餐廳,個人覺得有點兒失望。食物質素略為遜色,廁所衛生差過園內其他廁所。不過服務態度係好嘅,安排入座亦好有系統。不過園內只有呢間中式餐廳,另一間係食雲吞麵。所以如果冇特別要求,建議可以試其他餐廳。

價錢:$538/位,兩位起計

龍蝦湯最好加胡椒粉,會夠味啲
三文魚蟹籽炒飯唔錯,不過三文魚碎得1-2粒
手撕雞ok,但拼盤叉燒又乾又硬
炸蟹鉗好食
牛肉粒出奇地係全餐讚賞度最高
甜品啫喱奶凍無驚喜
最後飲品揀咗熱朱古力,正常

2022-09-21 1763 views
Finally trying the Plaza Inn at Disney! I have been to other restaurants numerous times but have somehow never sat down for a proper Chinese dinner🤷🏻‍♀️ Swipe to the end for Disney’s amazing fireworks which was what we stayed for!.🐥Chicken, chilli sauce 老城口水雞 HKD 148💭This is for real a 10 out of 10!! The chicken was super tender and succulent and the sauce along with the chilli🌶 /garlic/peanut mix on top was amazing!!! .🦐Crispy prawns, mango mayonnaise sauce 貴妃脆蝦球HKD 208 💭This was decent, prawns
老城口水雞

💭This was decent, prawns were fresh, I did wish each piece was a little bigger though🙈

🐟Braised group fillets, bitter melons 涼瓜炆龍躉斑腩 HKD 218
💭A little disappointing 😭 as the fillets tasted a little dated and had a mildly fishy flavour~

Would love to give it another go and try their dim sum next time though!
老城口水雞
廣場飯店Plaza Inn都算係一家大細好選擇Menu入面有得揀一款賣相精美份量剛好嘅兒童餐❤️米奇流沙包🧡鮮蝦春卷💛蟹籽燒賣💚叉燒蒸腸粉💙迷你蛋撻💜芒果布甸🤍小白兔棉花糖🤎果汁先生橙汁售價$𝟏𝟑𝟖另外點了份煎米奇蘿蔔糕味道一般賣相也沒有特別驚喜反而有不對稱感覺
廣場飯店Plaza Inn

味道一般
賣相也沒有特別驚喜
反而有不對稱感覺
2022-06-18 2021 views
本身諗住平平地食小食店,但竟然太早冇開。見呢間有位就走左入去食,迪士尼食野點都貴小小,但呢間都唔算貴好多但每款都真係好食,推介!黑豚煎蛋飯 $148黑豚好香,唔會太肥或太瘦,加埋半熟煎蛋好好味呀!豬仔流沙包 $68唔知點解豬仔個咀係三角形哈哈,流沙好香濃唔係得個樣帶子蒸燒賣 $62燒賣好足料,不過我覺得帶子有小小腥蜜汁叉燒腸粉 $65正常發揮,都好味道迪士尼廣場飯店 - 茶茶居地址: 大嶼山香港迪士尼樂園美國小鎮大街電話: 21625010味道 | ❤️❤️❤️❤️抵食 |❤️❤️❤️❤️環境 | ❤️❤️❤️❤️❤️服務 | ❤️❤️❤️❤️❤️推薦 | ❤️❤️❤️❤️5個❤️為滿分

黑豚煎蛋飯 $148
黑豚好香,唔會太肥或太瘦,加埋半熟煎蛋好好味呀!

豬仔流沙包 $68
唔知點解豬仔個咀係三角形哈哈,流沙好香濃唔係得個樣

帶子蒸燒賣 $62
燒賣好足料,不過我覺得帶子有小小腥

蜜汁叉燒腸粉 $65

服務 | ❤️❤️❤️❤️❤️
推薦 | ❤️❤️❤️❤️
5個❤️為滿分
2022-05-11 1908 views
今日再同契囡👧🏻👧🏻遊迪士尼。今次嘅午餐輪到食中菜☕️🫖。位於美國小鎮大街,由翠園及茶茶居主理嘅廣場飯店。大人餐具🍴靚,小朋友餐具🍴可愛。豬仔流沙包😍好得意,好重鹹蛋黃味。😋小朋友都好鍾意食❤️。適逢過2日係好姊妹生日🎉,我地叫咗個鮮果拿破崙🍰作生日蛋糕🎂。拿破崙份量好大,足夠我地6個人食。🥳酥皮鬆軟,中間夾雜住唔同嘅鮮果,有士多啤梨🍓、藍莓🫐、芒果🥭、火龍果等等。飯店知道我地慶祝生日,仲專登提供生日蠟燭🌟比我地。隔離枱食客同我地一齊唱生日歌🤩,唱完生日歌,全場食客仲有一齊拍手呀👏⋯⋯好溫暖嘅感覺。🥰
今日再同契囡👧🏻👧🏻遊迪士尼。今次嘅午餐輪到食中菜☕️🫖。
位於美國小鎮大街,由翠園及茶茶居主理嘅廣場飯店。

大人餐具🍴靚,小朋友餐具🍴可愛。

豬仔流沙包😍好得意,好重鹹蛋黃味。😋
小朋友都好鍾意食❤️。

拿破崙份量好大,足夠我地6個人食。🥳
飯店知道我地慶祝生日,仲專登提供生日蠟燭🌟比我地。