今次同屋企人喺11月尾嘅星期一嚟咗呢度食飯!呢間餐廳都係喺openrice 都搵到比較罕見嘅香港印尼餐廳!🇮🇩見平時印尼餐廳都係細細間嗰啲街邊小食店,今次竟然喺尖沙咀有一個環境唔錯,食物有好多人推薦嘅地方,所以就即日打電話嚟做Booking!但係由於係平日,所以職員話19:00左右基本可以walk in 有位✨大家睇到環境都唔錯,有唔少嘅燈飾!同埋啲位置都唔會好逼夾,我哋嗰次七個人去就可以加埋兩張枱!👍🏻嗰日都叫咗好多嘢!同大家分享吓!嘢食整體來講就中上以上,但香港都比較少環境咁好嘅印尼餐廳,所以整體都推薦👏🏻👏🏻印尼國粹炒麵($66)覺得好有鑊氣,唔係平日印尼撈嗰種嚟㗎,反而似油面!覺得幾好食!不變.招牌東巴牛肉飯($146)呢個就係佢哋最招牌嘅牛肉飯,覺得食落去好大陣香料!但係肉嘅份量就比較少,睇張相都係得五六件大嘅肉,所以屋企人一人都分唔到一件,如果價錢係146,性價比一般峇里醬炒四季豆($68)四季豆炒得啱啱好,唔會太過林,或者太過老!加埋辣椒少少辛辣,不錯!蝦醬炒通菜($63)就係普通平時中菜食嗰種嘅蝦醬炒通菜,味道正常,如果蔬菜方面會prefer選擇四季豆多啲!惹味醬燒雞髀

惹味醬燒雞髀飯($61)網上見好多人介紹呢個雞髀飯,的確係好好味!雞俾肉好林,同埋醬汁好香!我哋另外加錢嗌左佢哋嘅金貝飯,味道同油飯有啲相似!我哋屋企人一致覺得呢個好好味!

嘴刁小食拼盤($74)呢個拼盤入邊就有蝦丸,素春卷,魚餅,同埋蝦片。覺得呢個份量就唔算大,同埋覺得蝦丸比較推薦,其他就正常操作。

特製峇里式串燒($46一串)
花枝丸串燒($36一串)
串燒入邊有魚同埋蝦,個人覺得蝦比較彈牙,二月就有種魚餅嘅感覺。另外花枝丸就係普通花枝丸,比較推薦直接叫肉類!

峇里堂參峇醬炒海鮮($169)材料有虎蝦兩隻,青口、蜆,同埋花枝丸。食嘅時候感覺啲蕃茄醬同埋洋蔥配菜比較多,真正嘅海鮮都係得少少。如果呢個價錢就覺得唔算太掂,反而叫返嗰啲巴東牛肉飯就唔錯!呢個炒海鮮性價比一般

珍多公雞冰冰($60)嗰日呢個珍多冰因為出邊比較少地方食到,我哋一家人總共嗌左三個!覺得呢個好推薦嘅甜品!上面個雪糕一定要嗌椰子雪糕☺️非常香椰子味,會為咗呢個甜品再嚟多次呢個餐廳😆

雙色咖央多士($39)正常係有四件多士,但係相入邊我哋已經食咗兩件!入邊就係夾住咖央嘅多士,黑色外皮冇特別嘅味道,正常發揮!