2024-05-22
見到新開張,門口好有特色有村既風味,入西食湖南菜,見到一一鍋菜勁有獲氣。價錢睇落去唔算太貴40幾至50蚊就到。我地4個人左幾個比較貴既菜。但好彩呢家新店開張唔同期去,4有不同折扣,當日地係5折半價食到鮑魚辣椒肉,唔算大辣之餘估唔到仲好既鮑魚仔,仲粒粒都好軟好淋。入面覺得最神奇係好似白木耳咁好爽口同好爽脆,吸左辣汁之後好入味。入既牛肉好淋好滑,仲可以自己抄番熱唔會凍左。鮮炒黃牛肉,呢個都好有鑊氣,牛肉份量都幾足,調味夠晒香口,同飯一齊食更配合。所以就叫左高壓鍋紅薯飯四個人去分,每個人都滿一碗,面好香蕃薯味,米飯軟淋同香。蒜蓉粉粉絲蝦仁,呢個勁多隻蝦好低食,粉絲吸收晒醬油精華,蝦又夠大隻同爽口。爽口胖豆芽,豆芽新鮮爽口唔大濃味,咬落多汁有甜味,鍾意食豆芽既十分推薦,最後叫左甜品,麵包誘惑仲有香水檸檬茶每人一杯1L。檸檬茶夠清甜仲真係好大杯飲唔晒,麵包誘惑一層層都幾大個。