今日黎左食尖沙咀食素食,本身我自己係食肉獸黎嫁,不過見最近亞馬遜森林大火,幾個星期都無停,我就忍唔住都想為環保岀一份力,食少d肉,減低碳排放。因為menu都唔係用中文寫嘅,所以我地都係叫職員推介佢地招牌菜比我地食,我地一共叫左5樣野,兩個人食,已經飽到差少少食唔曬。第一個係類似乳酪咁嘅野,唔係好知中文叫咩,有d豆同脆片,作為開胃菜,相當之唔錯!第二樣係烤蘑菇,入面有芝士,配牛油果醬,食落唔會太膩。之後叫左個咖哩,職員話佢地有兩種嘅,一種辣d,一種就甘口d,我地都怕叫辣會未必食到,所以就叫左甘口嘅,咖哩口感好濃厚,同香港茶記嘅好唔同,配埋佢地嘅蒜蓉薄餅,真係好食到停唔到口,如果唔係叫左個香飯,我怕我會叫多幾塊薄餅。至於香飯都好岀色,有唔同嘅香料係入面,配埋佢個甜筒造型嘅脆餅,裝住d飯,加d佢配嘅乳酪醬,又係另一番風味。唯一嘅小瑕疵,就係放係枱面嘅水係要收錢,但無任何標示,大家要注意返。總體黎講,都係好唔錯嘅餐廳!

總體黎講,都係好唔錯嘅餐廳!
烤芝士磨菇
烤芝士磨菇