2020-02-25 1307 views
🇭🇰#香港捐窿捐罅記 #撚手小菜麻甩排行榜香港最受歡迎大牌檔😌有歷史既餐廳🍍心水清既人都應該知我寫過呢家,但係耐唔耐update下都唔錯😂(其實我冇晒post)佢係少有係呢個時勢都仲滿座既餐廳😆仲有好多泡菜國既人係度食😂-大家知唔知其實深水埗係有四大天王🍾️ 分別就係 愛文生 , 萬發 ,增輝 ,小菜王 🥱 其中三家已經食過😦係差增輝未食,因為都比較貴😂遲d再去食😂果日咁啱坐係佢個爐對面,睇住佢不停咁煮😂別有一番風味😌不過天氣凍先爽,熱就真係GG😂Btw 原諒我影到咁hea 😂本身冇諗住post🍍-🐖 #黑椒鹹豬手 🐖 ($148)呢度既招牌菜🐷 大到爆炸豬手食落又淋又鬆,充滿骨膠原😝而且超厚肉,食緊都唔厭😆仲有黑椒汁令佢更惹味👍.🦔 #銀山砵酒鱔球 🦔 ($158)另一個招牌🍾️ 鱔球爽口彈牙🥱炸得啱啱好😌 但係砵酒味唔重😫見佢倒晒落個蓋度,准少少啦老細😂不過用料新鮮👍都好值得叫😆.🐟 #椒鹽九肚魚 🐟 ($108)我自己最中意既一個餸😂 不過佢好似炸得太耐😌變咗好硬😂之後炸醬入面又冇乜肉😫希望下次會更好總結來說 夠鑊氣 又好食 又老香港 去啦😆-🎈深水埗石硤尾街1號地下B-C號舖平均傷
🇭🇰#香港捐窿捐罅記 #撚手小菜麻甩排行榜
香港最受歡迎大牌檔😌有歷史既餐廳🍍
佢係少有係呢個時勢都仲滿座既餐廳😆
仲有好多泡菜國既人係度食😂

果日咁啱坐係佢個爐對面,睇住佢不停咁煮😂別有一番風味😌
不過天氣凍先爽,熱就真係GG😂
Btw 原諒我影到咁hea 😂本身冇諗住post🍍
🐖 #黑椒鹹豬手 🐖 ($148)
呢度既招牌菜🐷 大到爆炸豬手
食落又淋又鬆,充滿骨膠原😝
而且超厚肉,食緊都唔厭😆
仲有黑椒汁令佢更惹味👍

🦔 #銀山砵酒鱔球 🦔 ($158)
另一個招牌🍾️ 鱔球爽口彈牙🥱
炸得啱啱好😌 但係砵酒味唔重😫
見佢倒晒落個蓋度,准少少啦老細😂
不過用料新鮮👍都好值得叫😆

🐟 #椒鹽九肚魚 🐟 ($108)
我自己最中意既一個餸😂
不過佢好似炸得太耐😌變咗好硬😂
之後炸醬入面又冇乜肉😫希望下次會更好
總結來說 夠鑊氣 又好食 又老香港 去啦😆

🎈深水埗石硤尾街1號地下B-C號舖
平均傷害:$200
好味值:8/10
撚手小菜麻甩排行榜 (個人口味)
1. 萬發海鮮飯店 (8.5/10)
2. 愛文生飯店 (8/10)
3. 金利來小廚 (7.5/10)
4. 鳯城酒家 (7.5/10)
5. 榮記(東成)飯店 (7/10)
6. 祥囍煲仔小廚 (6.5/10)
7. 明記飯店 (6/10) .