2020-04-13 5515 views
來到復活節假期的最後一天, 當然要把握機會出來散散心, 喜歡到海濱公園的我 , 今次選擇咗荃灣海之戀, 可以欣賞日落景色和青馬大橋, 最重要係非常方便西鐵站一出就到, 睇完日落可以順便就商場係個豐富晚餐。網上好多人推介,馬祖台灣養生湯麵館, 海之戀分店提供日式火鍋放題😍😍😍, 我哋揀咗198蚊 Prime grade 肩胛肉眼放題套餐😋😋。主打任食prime grade肩胛肉眼🐮🐂+ 西班牙無激素豬肉片🐷🐖。自助區堂食任夾任取, 提供大量新鮮蔬菜🥗🍅🌽🍆🍄🥕🥒🌶🥔、 火鍋配料🍢🍥🐟、飲品 🍹🍵、 雪糕🍨🍧🍦、 醬料。餐廳提供每位一個火鍋, 乾淨衛生食得安心😉😉。我哋分別揀咗 :藥膳田園蕃茄濃湯🍅+藥膳花雕醉雞湯🐣雖然話係藥膳湯底,但係個藥材味都唔會太濃, 淡淡地大家都接受到😊。真心覺得有啲驚喜, 中價套餐的肉類質素都唔錯, 牛肉油花算均勻, 入口鬆化滑身, 肉味唔算好濃但係都幾好食😋😋, 整體嚟講呢個價錢算係超值😚😚😚。西班牙豬肉片, 灼熟之後夠爽脆, 而且肉味都幾好。 兩款肉片都有一定嘅厚度, 灼熟咗之後都係完整一片片❤🤗🤗。 唔會好似某啲火鍋店, 切得太薄灼完之後碎曬。蔬菜配料有

餐廳提供每位一個火鍋, 乾淨衛生食得安心😉😉。
我哋分別揀咗 :
藥膳田園蕃茄濃湯🍅+藥膳花雕醉雞湯🐣

蔬菜配料有好多唔同嘅選擇, 其中最特別嘅係有羽衣甘藍, 現時最潮嘅superfood😃😃, 估唔到喺火鍋放題都可以食到😍😍😍 另外火鍋配料, 除咗一般嘅丸類之外, 仲有貼平時比較少食到嘅, 豬血米糕、 超特大貢丸⚾😆

甜品方面, 有我最鍾意食嘅雪糕雪條🍦🍧🍨。 超驚喜啊😍😍😍 有任食movenpick雪糕🍨🍓。 仲有dreyer's甜筒😘😘 呢個任食火鍋放題cp值超高😎😎😎
好彩有睇到網上攻略,一定要食五點鐘第一輪, 所有食物嘅款式 齊備啲, 食完仲可以行下街。😍😍😍

• 藥膳花雕醉雞鍋