2016-11-10 192 views
餃子 全部都喺餃子~ 今日喺餃子盛宴 一次過食哂一年份嘅餃子😂 事不宜遲 講下我食咗咩餃子先 咁巴閉先👅-就咁普普通通喺雞翼嘅 洗乜我特別介紹啊~ 今次呢個就喺雞翼餃子 ($48/2隻)邊到有餃子🤔 你咬開隻雞翼咪搵到😂 呢到將餃子嘅餡先釀咗入雞翼 之後再將拎去炸 炸到雞翼個皮都脆卜卜 但食落入面就好juicy 何解🤔因為雞翼嘅肉汁同餃子嘅肉汁mix 埋 變咗有雙重享受 正啊💓身為雞翼迷嘅我又點會滿足只食兩隻就夠啊😂 人黎 俾一打我👅-Chao Chao 餃子 ($40/16隻)身為大胃王 閒閒地都食幾十隻先夠飽😂 今次呢個都一樣無難度 皮個底煎得好脆 但另一邊又會食到個皮柔軟嘅一面 餃子皮真心做得幾薄👍🏼點埋佢地嘅特製嘅sauce 唔錯~ 辣辣地 過癮得黎又幾惹味👅重點喺佢真喺做到一口一隻 唔驚會食到大失儀態💓-Shake Shake 餃子 - 栗米濃湯味 ($38/5個)見栗米濃湯喺香港限定 緊喺要支持下啦✌🏼食法就好似食shake shake 薯條咁 將炸好嘅餃子放入個袋到 再擺栗米濃湯嘅粉倒落去shake😂食落好似食緊金寶栗米湯濃縮版嘅餃子咁👅餃子炸得幾脆 鍾意食栗米湯嘅不妨可

就咁普普通通喺雞翼嘅 洗乜我特別介紹啊~
今次呢個就喺雞翼餃子 ($48/2隻)
邊到有餃子🤔 你咬開隻雞翼咪搵到😂

身為雞翼迷嘅我又點會滿足只食兩隻就夠啊😂 人黎 俾一打我👅

Chao Chao 餃子 ($40/16隻)
Chao Chao 餃子
身為大胃王 閒閒地都食幾十隻先夠飽😂 今次呢個都一樣無難度

重點喺佢真喺做到一口一隻 唔驚會食到大失儀態💓

見栗米濃湯喺香港限定 緊喺要支持下啦✌🏼

食法就好似食shake shake 薯條咁
將炸好嘅餃子放入個袋到 再擺栗米濃湯嘅粉倒落去shake😂

食落好似食緊金寶栗米湯濃縮版嘅餃子咁👅

餃子炸得幾脆 鍾意食栗米湯嘅不妨可以一試🖖🏼

餃子4種盛合 ($52/8個)
餃子4種盛合
呢個餃子盛合啱哂我呢啲三心兩意嘅人 一次過可以食哂Puri Puri 海老 / Mochi Mochi 蘑菇餃子 / 日本京都九条蔥餃子 / 日本淡路島產洋蔥餃子

個人最鍾意就喺日本京都九条蔥餃子 蔥味十足 餃子皮又薄 唔錯~

蟹肉海老特長豪華餃 ($38)
蟹肉海老特長豪華餃
有足足18cm 咁長👅而且食落有啖啖蟹肉 正啊~ 蟹迷必食✌🏼

朱古力餃子配雪糕 ($38/4個)
朱古力餃子配雪糕
呢個朱古力餃子簡直喺女生取向 餃子皮外熱 但內裡包埋半溶朱古力👅

再配埋雪糕 真喺一啖熱一啖冷嘅雪糕 無得彈💓
2016-11-02