2020-07-29
Zeng係銅鑼灣V point 30樓,可飽覽270度維港海景,仲有戶外露台區可以食shisha,環境開揚、空間感十足,梳化座位坐得舒服,打卡真係一流🥰餐廳主打多款fusion菜式,例如有和牛他他、紅蝦天婦羅等,而四川麻辣雞卷更是餐廳既新菜式,平日午餐有6道菜或者3道菜可揀,價錢$148-$198,偏中上價格------1. 3 course lunch set $148 7/10和牛他他牛味幾濃郁,加埋蛋黃一齊食,令整體口感更嫩滑且有咬口🤤唔會有腥味,配上脆麵包食都幾夾,但黑松露味唔太突出紅蝦天婦羅睇落炸粉有點厚,總共有四款天婦羅,包括有紅蝦、紅蝦頭、菇同茄子,蝦頭有膏,炸出黎口感好脆,但紅蝦有點唔新鮮,唔爽口同埋有點霉,比較失望😖菇同茄子味道正常日式鰻魚飯份量唔大碗,女仔食都覺得差少少,不過鰻魚燒得唔錯😋幾厚身,有點焦身,醬汁香甜,白飯煙韌,整體幾好
------