2011-08-02
上星期五朋友生日食完飯我地想去飲嘢,本來一心諗住去番平時去開果間酒店的餐廳,但係竟然裝修,所以要改地點,另一度又full,幾經波折朋友話嚟呢度,佢之前嚟過話個view都好好,我地就嚟左啦,好彩冇full炸!!這裏係餐廳,一邊是食晚飯,另一邊係飲嘢的,個view真係好靚喎,我地睇左及研究左好耐,終於都係叫左每人一杯cocktail. 仕應先送嚟一碗麻辣花生,好多辣椒呀,嘩,真的好麻辣,不過好嘢味.我的係mango mama,朋友們有的叫薄荷,有的叫朱古力加rum酒,蘋果,木瓜......其實顏色都好靚,味道都幾ok. 我的mango mama都幾重芒果味,有點酒味但唔係好重,朋友杯朱古力個樣好靚,一點也不似酒,另外木瓜的是加了些沙冰,感覺得意,蘋果的則酒味較濃.一邊傾計,一邊飲嘢實在很舒服,雖然係圓枱似飯枱,還有一個大魚缸,不過11點後飯市那邊會關閉,燈光會變暗及有音樂就好寫意舒服,感覺好好呀,價錢適中唔貴.