2019-07-31 531 views
香港唔算有好多比利時菜,其實講開比利時菜,最出名嘅一定係青口。今日有個台灣來的朋友,以前曾經一齊喺比利時exchange, 所以今次特登搵返有紀念性質嘅餐廳,同佢聚一聚。呢間餐廳好易搵,其實就係喺聖保祿醫院隔離個街口入去就係啦。你條街道兩旁都有好多餐廳,但係講個門面最突出最靚嘅一定係呢間比利時餐廳。一開始我哋就叫咗兩杯野飲,輕鬆下先。之後當然要叫呢度最出名嘅青口啦,佢有好多唔同煮青口嘅方法,由於我哋係第一次喺呢度食飯啦,所以我哋叫咗最傳統嘅白汁芝士青口,份量好多而且好好味!得青口梗係唔夠飽啦之後我哋再叫多個漢堡黎,都係好大份,而且佢份漢堡嗰塊扒係有啲肉汁唔係乾嘅,感覺幾好。再叫多份海鮮意粉,咁兩個人食就啱啱好啦!😋😋呢度係好啱傾計嘅地方,尤其是比一啲好耐冇見嘅朋友敘舊,係一個唔錯嘅選擇。

一開始我哋就叫咗兩杯野飲,輕鬆下先。

再叫多份海鮮意粉,咁兩個人食就啱啱好啦!😋😋