2013-08-30 337 views
出街食完晚餐,又點少得甜品呢一節?!朋友仔鐘二食雪糕,咁就近近地,決定去Haagen-Dazs食雪糕^^一人要一隻味丶又一人一個Scoop,三個都要咗Ice-cream on Cone,諗住飽D丶又多樣野食下我要咗Strawberry Cheesecake Flavor (8.5/10分):我嗰個Scoop都算大,味道唔錯,啱我口味!我本身就好鐘二Strawberry同Cheesecake,兩者一齊變成我的最愛<3不過,Strawberry實在少得可憐:/,唔係幾食到,冇乜Strawberry味... Cheesecake味係有,但我嫌佢唔夠濃味(不膩係好嘅;P),我想重味D><最要讚嘅係,佢有好多核桃碎餅,每一啖都好,核桃碎餅香脆,增加咗口感非常滿足!!另一位要咗Rum Raisin Flavor (9/10分): 呢隻味一向都食開,係常叫嘅之一:> 雪糕幼滑;Rum味洽到好處,唔會太濃而醉人;提子乾亦好香甜^^完美結合!xdd最後一位朋友仔怕肥,所以就叫Mango Sorbet Flavor (8/10分):比起其他,Mango Sorbet係冇落奶

非常滿足!!

比起其他,Mango Sorbet係冇落奶而整成嘅,所以佢冇咁肥...但我覺得佢唔夠滑,並唔係我杯茶:-)
Mango Sorbet有香甜丶濃郁嘅芒果味,味道好純丶好清新...就好似飲緊芒果汁咁

另外,個Cone係非常香脆可口,咬落脆卜卜,感覺似食緊Waffle脆餅

間唔中去食下Haagen-Dazs雪糕,再為甜點或者小食,真係一個好好嘅享受;))
2013-08-29
$35 (Last Night Supper)