2016-11-07
一班fd冇見一排約食飯, 唔知約邊好, 就約左全香港最「中心」既旺角等, 方便住得偏遠既朋友們都可以早d返歸。有fd子曰話食韓燒有介紹, 就跟隊去左 - 梨滿園, 唔算行得少mk既我都唔點聽過。原本E出口銀行中心一出尼, 見到人山人海, 心知不妙, 不過向前行幾個街口轉右入左女人街, 發現都唔係咁逼。行左陣, 上左電梯, 就到左梨滿園喇。有fd子數名除開條數, 咁梗係叫d又鮮又好味又唔會一支公食既野啦~不過叫野之先, 韓燒應該要有既前菜就已經送左上尼:韓國野既代表, 我一直唔覺得係炸雞啤酒, 而係人蔘雞湯:高麗人參雞湯(小) $80 一種心靈雞湯般既溫暖 XD然後, 十分推薦既帶子:鮮帶子(7粒) $128 正呀!! 好鮮係呢個, 強力大推!鮮大蝦(4隻) $128 醬油蟹 $138等我排個靚樣打個卡先:仲有要講講個腩肉, 肥瘦恰宜, 咸食可以點佢比既鹽, 甜甜地都可以包生菜同用麵豉醬:特別係服務員好細心咁講點用生菜包, 入面包咩餡, 好貼心 食完覺得, 既然大夥兒一齊食, 比得起其實食好d都唔錯 hahaha
不過叫野之先, 韓燒應該要有既前菜就已經送左上尼:
前菜
然後, 十分推薦既帶子:
等我排個靚樣打個卡先: