2019-10-14 1848 views
之前就去過旺角的女人街吃飯公司吃飯,然後就看到旁邊的這一家韓式料理店,看到有一個優惠是$128 任食炸雞當時朋友就說,下一次我們可以試這一家,所以就出現了這一篇食評。$128 任食炸雞,還有五款口味可以選其實單點真的很不劃算,因為小份$98 大份$158, 但是任食才$128還有一些韓式料理可以點,價格也不貴點完餐就會送上六碟餐前小吃任食炸雞,一開始是不用點味道,因為第一盤一定是五個口味也有芝士味:芝士味尚可薑蔥味:最喜歡薑蔥味,因為夠哂重口味又很特別,想不到薑蔥配炸雞,會是一個好吃的效果甜辣味:辣味蓋過了甜味,但是我喜歡辣,所以我覺得OK蜜糖味:很像BBQ的感覺醬油味:這個也很好吃,那個醬油味很惹味,再加上炸炸的炸雞,不錯之後再點了一次:芝士味和醬油味韓式炒粉絲 $56這個炒粉絲是帶一點胡椒粉的味道,所以味道很足夠,很適合重口味的我韓式蔥餅 $38有朋友說粉醬太厚,但是我覺得很好,因為我喜歡吃厚實的口感而且蔥味再加上蛋香,很開胃!總結來說,性價比很高的小店,因為價格便宜和味道在水準之上。
$128 任食炸雞,還有五款口味可以選

還有一些韓式料理可以點,價格也不貴
點完餐就會送上六碟餐前小吃
任食炸雞,一開始是不用點味道,因為第一盤一定是五個口味也有
芝士味:芝士味尚可
甜辣味:辣味蓋過了甜味,但是我喜歡辣,所以我覺得OK
蜜糖味:很像BBQ的感覺
之後再點了一次:芝士味和醬油味
韓式炒粉絲 $56
韓式蔥餅 $38
有朋友說粉醬太厚,但是我覺得很好,因為我喜歡吃厚實的口感
而且蔥味再加上蛋香,很開胃!

總結來說,性價比很高的小店,因為價格便宜和味道在水準之上。
2019-10-08
  • 韓式蔥餅
  • 韓式炒粉絲
  • 醬油味炸雞
  • 薑蔥味炸雞
2019-09-23 3354 views
有食過韓式炸雞 應該都知一碟#炸雞 其實都幾貴下!而且每次最多揀1-2款口味!人少嘅話想試多2款味都有困難!但估唔到依加連韓式炸雞都有得任食!90分鐘內可以任食5款口味炸雞!有芝士味、蜜糖味、薑蔥味、甜辣味同秘製醬油味!所有炸雞都可以任叫任食食,真係好爽!我最鍾意係蜜糖 味,可能本身鍾意食甜野~脆卜卜嘅炸雞表面沾滿晒香甜嘅蜜糖!外脆內軟,入面仲保留住啲肉汁!第2款推薦嘅係,連我自己都估唔到嘅#薑蔥 味 !原來唔止表面有啲蔥絲襯,本身件雞都醃製過,個人覺得有少少似酸忌廉粉嘅味,咸味嚟計係最有驚喜!第3款當然係芝士 味!上面灑滿晒芝士粉!食落都幾香芝士味,如果可以再落多啲,再濃味啲/有芝士醬,應該會仲正!其實有朋友係會排甜辣味 做第一,因為佢係幾款之中最濃味同重口味嘅,表面會有一層厚厚嘅甜辣汁包圍,我自己麻麻地咁多醬,所以會排第4.最後就係醬油味 喇,其實佢都係外脆內嫩,不過始終醬油味嘅味道,相比起其餘4款一定相對普通,咁緊係食啲特別啲嘅先啦!90分鐘任食炸雞放題下午茶時段(3pm - 6pm)$108晚市(6pm - 10pm) $128前菜都係任食㗎~

90分鐘內可以任食5款口味炸雞

90分鐘任食炸雞放題
下午茶時段(3pm - 6pm)$108
晚市(6pm - 10pm) $128

前菜都係任食㗎~
2019-09-17 2268 views
講到要食韓國菜,就一定要去返地道嘅韓式食店先可以嘗到正宗原味道是常識吧!!之前食韓國嘢都好多時會嚟而家位於旺角嘅〈梨滿園〉,老闆娘係真正的韓國人,對自家出品非常有要求。最近仲新出〈90分鐘任食韓式炸雞〉項目,晚市時段都只係每位$128,今日就特登同〈獅子老公〉嚟瘋狂大吃!!好在有之前打來book定位,店內座無虛設喔!食韓國菜當然有多款韓式前菜小食,咁先最正宗!!食完前菜冇幾耐就係我哋期待已久嘅〈炸雞任食〉,有五款味咁多,包括圖中左邊嘅〈蜜糖味〉同右邊嘅〈甜辣味〉。另有圖中左上角嘅〈秘製醬油味〉,右上角嘅〈芝士味〉,同最下方嘅〈薑蔥味〉。款款炸鷄都熱辣辣又啖啖肉,脆卜卜得來卻油脂適中,咬落口有著炸雞的油脂香但又不會過於油淋淋,好好食!!但最愛都係〈蜜糖味〉,少少甜甜地但又唔會話太濃太黐立立,影響炸雞的香脆度。另外〈甜辣味〉都非常得本小兔歡心,微微的辣令到炸雞更惹味最欣賞店家的炸雞是完整一隻去整一碟的,所以絕對每個部位都可以食到。唔會話全碟都係唔同雞嘅A部位,隔籬枱就係全部都係唔同雞嘅B部位。(我試過去其他鋪頭食雞煲,結果食極都係雞頸,好奇之下將所有雞頸駁埋一齊,結果有半隻手咁長,想嚇死人

好在有之前打來book定位,店內座無虛設喔!

食韓國菜當然有多款韓式前菜小食,咁先最正宗!!

無限任食炸鷄鷄

另外〈甜辣味〉都非常得本小兔歡心,微微的辣令到炸雞更惹味

(我試過去其他鋪頭食雞煲,結果食極都係雞頸,好奇之下將所有雞頸駁埋一齊,結果有半隻手咁長,想嚇死人咩。😓)

食完炸雞有少少口渴,想叫個辣辣地嘅韓國湯嚟飲下,所以就揀咗〈辣泡菜湯〉。

辣泡菜湯

一睇個顏色就已經知由超多泡菜所煮成,而且入面仲有豆腐同腩肉片,正!!

酸酸辣辣嘅泡菜湯正好用來解解頭先食左咁多炸雞既油膩感,飲完之後成個人即刻舒服曬!!
總結:之前食散點嘅韓國菜都已經夠正宗又好味,而家仲有〈90分鐘炸雞任食〉價錢又咁抵,以後想食炸雞又多一個好選擇了!!
無限任食炸鷄鷄
辣泡菜湯
剛剛係韓國🇰🇷旅行🧳完番黎,同姊妹相約係旺角食野派手信,佢地話想懷念一下韓國🇰🇷料理味道就決定簡呢間正評滿滿🙂既餐廳🍴。椅子🪑味坐暖已經上小菜,都係常見既小菜泡菜、醃蘿蔔、南瓜🎃等等,酸酸甜甜做開胃一流。二話不說,當然要簡120 分鐘優惠放題任食韓國🇰🇷壽司🍣、拉絲芝士紫菜卷蛋🧀🧈、韓式拉絲芝士雞,係可以無限任食。仲加埋90分鐘無限任食炸雞🍗。韓國🇰🇷壽司🍣: 餡料豐富、有牛蒡、青瓜、醃蘿蔔、蛋等、滿滿芝麻油香、味道非常正宗。食落脆口清爽,一舊接一舊🥰停吾到口。韓式拉絲芝士雞🧀: 用鐵板上菜、香噴噴熱辣辣,濃濃芝士味。雞件用上雞胸肉,特別嫩滑,用上黑椒、糖炒香,甜甜地,捲上一大啖芝士,濃香而不膩。做到拉絲效果,好邪惡😈但好好味😋。拉絲芝士紫菜卷蛋🧀🧈:面層加上芥未同茄汁🍅好似食緊熱奇咁,好有趣,紫菜同蛋好Match😋炸雞🍗有五種味道:薑蔥味:炸粉吾太厚,薄薄一層,用上雞吾同部位封炸,特別香口,真係有條薑蔥係面🙂。甜辣味:甜辣汁好重口味、厚厚醬汁,好甜,吾夠辣。芝士味:灑滿芝士粉,夠曬香,不過可以再濃味一點。蜜糖味:外皮脆卜卜,外脆內軟,啫甜者必食,雞肉入面仲保持肉汁。秘製醬油味:感覺上

炸雞🍗有五種味道:

甜辣味:甜辣汁好重口味、厚厚醬汁,好甜,吾夠辣。

芝士味:灑滿芝士粉,夠曬香,不過可以再濃味一點。

秘製醬油味:感覺上似甜豉油味,雞骨沾滿濃濃醬油,好想雞骨都食埋。

總結:
十分抵食 出面食幾舊雞都已經100幾十蚊
怡家100蚊多點可有炸雞放題又有韓國🇰🇷壽司🍣、拉絲芝士紫菜卷蛋🧀🧈、韓式拉絲芝士雞任食🍾️

2020-01-13 0 views
呢間係Deli2嘅梨滿園,方便就腳,有得食韓燒、炸雞、湯飯,你講得出嘅韓國野都有😋😋🐮特選牛肋骨(醃)份量夠晒多,牛肋骨醃得好入味,肥瘦啱啱好,簡單燒一陣就可以食喇🥰叫牛肋骨仲會附上生菜,包住嚟食就可以冇咁油膩👍🏻🐔炸雞(小)(蜂蜜/芝士)叫咗份細嘅炸雞,因為怕食唔晒,但份量都係好多!約有十件,炸得好香脆,醬汁又好味😋🐂牛肋骨湯呢個牛肋骨湯好高水準,牛味夠晒出,加埋入晒味嘅粉絲+蔬菜,真係好想添飯啊!而家仲有90分鐘任食炸雞優惠,百幾蚊食幾多炸雞都得,韓食愛好者一定要嚟試吓👏🏻

🐮特選牛肋骨(醃)

🐔炸雞(小)(蜂蜜/芝士)

🐂牛肋骨湯

今日突然之間好想食韓國嘢 身為食肉獸嘅我哋就即刻起行去食炸雞啦 經過旺角女人街 醒起有間做緊優惠嘅韓國嘢做緊芝士鐵板雞放題 梗係要去食下閒日嘅六點鐘嚟到冇乜人等位 好多卡位任君選擇 坐得夠曬舒服 食食下就爆場喇 主角芝士雞 外皮唔太脆 但都幾香口再加上甜辣醬味道一流 外面係滿滿嘅芝士 有超級拉芝效果 十分滿足 雞肉嫩滑多汁 襯埋芝士食到停唔到口呢個套餐已經包咗韓式飯卷 芝士蛋捲任食 韓式飯卷麻油味香濃 入面有爽脆嘅醃蘿蔔蛋絲等等 味道唔錯芝士蛋捲即叫即整熱辣辣 入面嘅芝士仲係流心 加上茄汁同芥辣 一碟絕對唔夠喉

⚠️calling各位芝士控⚠️120分鐘任食韓式拉絲芝士雞🤩🤩🤩芝士雞鐵板上~成個底都鋪滿芝士~🤤十分足料!!!輕易就可以做到拉絲效果😍😍😍😍😍雞肉有醃過~味道亦都唔錯~驚得芝士雞食會太漏~唔使怕~因為仲有▶️拉絲芝士紫菜卷蛋同埋紫菜包飯哩2樣都係可以任食架!!!蛋卷都幾大份~裡面有芝士同紫菜~味道不錯!!!紫菜包飯不過不失~不過有佢中和一下可以解下油膩感~晚市(18:00-21:00)$138另需加一韓國啤酒~汽水買一送一汽水$12罐~有買一送一~唔貴啦!!!
⚠️calling各位芝士控⚠️
120分鐘任食韓式拉絲芝士雞🤩🤩🤩
芝士雞鐵板上~成個底都鋪滿芝士~🤤
十分足料!!!輕易就可以做到拉絲效果😍😍😍😍😍
雞肉有醃過~味道亦都唔錯~
驚得芝士雞食會太漏~
唔使怕~因為仲有
▶️拉絲芝士紫菜卷蛋同埋紫菜包飯
哩2樣都係可以任食架!!!
蛋卷都幾大份~
裡面有芝士同紫菜~味道不錯!!!
紫菜包飯不過不失~
不過有佢中和一下可以解下油膩感~
晚市(18:00-21:00)$138另需加一
韓國啤酒~汽水買一送一
汽水$12罐~有買一送一~唔貴啦!!!
2020-01-09 40 views
收工去咗旺角女人街搵嘢食,女人街有好多好嘢食,搵食之間,見到大大個banner被 “梨滿園”被深深吸引咗。因為係韓式炸雞,仲要放題,最緊要係 $1xx 百幾蚊咋!上到去地方闊落,坐得舒服。即刻坐底食個超抵食嘅炸雞放題。本身都有一刻諗住試韓燒,韓燒其實仲吸引!但都係炸雞啦,又平又好食!個放題套餐其實唔只係炸雞,仲有蛋卷同埋壽司,仲有一款嘅芝士雞,所以百幾蚊任食嚟講,冇得輸啦!炸雞口味仲有4款 (薑蔥味、甜辣味、芝士味、蜜糖味、秘製醬油味)炸雞非常香脆可口,味道好,汁醬仲正,本人推介薑蔥味,真心正!蛋卷又滑又香,紫菜係中間,配沙律醬,好味!芝士雞都可以食完又食,啲芝士又香又 “煙un”,食完要encore 再 encore。食到回晒本,百幾蚊食到非常滿足。總結嚟講,炸雞可以去 “梨滿園”試下。

但都係炸雞啦,又平又好食!

蛋卷又滑又香,紫菜係中間,配沙律醬,好味!

芝士雞都可以食完又食,啲芝士又香又 “煙un”,食完要

總結嚟講,炸雞可以去 “梨滿園”
試下。

2020-01-08
2020-01-08 38 views
下午茶時間來到旺角搵食,見到下午茶價錢十分吸引,就試一試!查一查先知餐廳原來很出名很多人會過來食韓燒。下午茶時間當然唔試韓燒,我點了牛肉石鍋飯和餃子辛辣麵(走辣),價錢唔貴,石鍋飯唔錯,好香辛辣麵一來,唔記得幫我走辣,侍應話幫我換,終於換左清湯,但辛辣麵煮得太諗,無咗辛辣麵的口感餃子一般,唔值得推介值得一提的是餐廳的前菜,估唔到以下午茶的價錢都可以享用到前菜,每人可以揀兩款前菜,我揀咗炒薯仔絲和菜,前菜有水準
很多人會過來食韓燒。
下午茶時間當然唔試韓燒,我點了牛肉石鍋飯和餃子辛辣麵(走辣
),價錢唔貴,石鍋飯唔錯,好香
餃子一般,唔值得推介
今日早收工就諗住岀旺角行下行到餓就醒起朋友提過有間韓式餐廳推岀左炸雞放題 有睇過我之前食評都知 我有幾咁鍾意食炸雞 所以就走左上去試下 上到樓一望就望到夠哂方便 好彩今日早去唔駛等位就入得去入到去餐廳凳都未坐暖就即刻上左啲小菜都係啲開胃小菜有酸有辣 食過韓食嘅朋友一定對佢地唔陌生我地一行兩個人都叫左炸雞放題嘅set講下炸雞先先睇炸雞賣相就知不得了 一共有五個味分別係薑蔥、甜辣、芝士、蜜糖同醬油聽店員講芝士味係新岀嘅咁所以我第一舊就先食芝士芝士味相當唔錯味道溶入炸雞 而且炸粉唔厚好好食之後就番舊甜辣 甜甜辣辣 食落開胃 成隻雞都包住醬汁 啖啖都食到醬汁嘅味蜜糖炸雞我諗大家食得多我都唔詳述而醬油味又係另一種截然不同嘅酸甜滋味薑蔥炸雞我都係第一次試 個口味好獨特 同炸雞岀奇地夾 推薦比喜歡嘗試新口味嘅各位我地兩個食左兩三輪都想換下口味 於是叫左兩個小食 一個係芝士紫菜卷蛋 另一個係豬肉泡菜湯芝士紫菜卷蛋我就唔多講啦 喜歡食芝士同蛋叫呢個就一定無錯不過個泡菜湯真係不得不提 甜辣適中 更重要嘅係佢用嘅係五花肉~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~平時岀面食幾舊韓式炸雞講緊都
今日早收工就諗住岀旺角行下

入到去餐廳凳都未坐暖就即刻上左啲小菜
都係啲開胃小菜有酸有辣 食過韓食嘅朋友一定對佢地唔陌生

我地一行兩個人都叫左炸雞放題嘅set
講下炸雞

先睇炸雞賣相就知不得了 一共有五個味
分別係薑蔥、甜辣、芝士、蜜糖同醬油
聽店員講芝士味係新岀嘅

推薦比各位喜歡食雞嘅朋友

Ps.第一次用IG啲APP寫食評 效果好似唔錯

2020-01-06
2020-01-06 69 views
韓國代表食物一定定有炸雞朋友想不停食炸雞,所以搵左這間有炸雞放題的~有兩款放題可以揀我地想樣樣都試就158,兩樣韓式小菜的量及種樣都不錯,南瓜芝士雞無錯~除左炸雞外,放題有拉絲芝士雞提供,鐵版上好夠熱!芝士量非常多,所以拉絲效果好真的啖啖都有芝士~雞肉嫩,全是雞柳~想吃齋肉的朋友岩~芝士紫菜卷蛋卷蛋的mustard 同茄汁, 加上芝士真的有熱狗的感覺~很有趣壽司卷量很多!味道不錯~正正常常的壽司卷,如果芝士同炸雞食得膩,可以中和一下。主角 炸雞有五個味,不過人數同肚容量所限,試左兩款。蜜糖味的蜜糖包了整件雞,雞有點微辣,出來效果配搭得好,加上脆漿的厚度剛好,就讓人很滿足~另一款就是薑蔥味,薑蔥味道不算很重~炸雞炸得不錯
韓國代表食物一定定有炸雞

我地想樣樣都試就158,兩樣

韓式小菜的量及種樣都不錯,南瓜

芝士雞

真的啖啖都有芝士~雞肉嫩,全是雞柳~想吃齋肉的朋友岩~

芝士紫菜卷蛋

壽司

主角 炸雞

另一款就是薑蔥味,薑蔥味道不算很重~炸雞炸得不錯

2020-01-02 85 views
難得今天早下班,於是便來吃個浪漫的韓式晚餐吧。久久在香港未能找到正宗的韓式水冷麵,在今天偶然的機會下,能夠吃到韓國的味道,甚是感恩。水冷麵個人認為正宗的水冷麵,能夠做到麵條有口感、帶微酸和有冰涼的感覺,及配有輕盈的配料如蘿蔔片和青瓜絲等,便是我心目中的No.1了!這家店一一做到了。韓式芝士炸雞這間店最出名的就是芝士炸雞了,我當然也要來一客,炸雞經過醃制後,配上濃郁的芝士醬,味道確為相配,難怪這家店一直都人頭湧湧!一人吃下這兩道豐富的菜式,確實不錯,而且也很滿足,下次再和老公一起來呢!
難得今天早下班,於是便來吃個浪漫的韓式晚餐吧。

水冷麵

韓式芝士炸雞

2020-01-01 71 views
今晚特意約友人黎試呢個炸雞放題,因為真係好耐冇食過喇~平時人少每次只係食到1至2款味,今既呢間餐廳有5款炸雞,岩哂我地人少少又想試哂咁多款味道。睇睇餐牌,原來除左炸雞放題,仲有一個芝士雞放題,芝士雞放題除左芝士雞任食,仲有壽司同紫菜蛋卷,好難揀呀! 係我糾結左一陣,店員話點左芝士雞放題可以+20食埋炸雞放題,正呀!食韓國料理又點少得前菜呢我地兩個人都比成6碟我地,仲可以refill架拉絲芝士雞真係好多芝士,可以卷住啲雞,溫提唔好掛住影相,鐵板好易令啲芝士變濃芝士紫菜卷蛋呢個卷蛋上面淋左茄汁同蜜糖芥末醬,重點係切開後仲有蛋汁,但又唔會令件卷蛋散開!雖然食完芝士雞已經有啲飽 但我又點會放過炸雞呢,想試哂咁多種味,發現一件好大件架,最後我地只係揀左姜蔥(右邊)同蜜糖味(左邊),炸得夠脆,雞肉有少少辣味,正!
今晚特意約友人黎試呢個炸雞放題,因為真係好耐冇食過喇~

食韓國料理又點少得前菜呢

我地兩個人都比成6碟我地,仲可以refill架
拉絲芝士雞

真係好多芝士,可以卷住啲雞,溫提唔好掛住影相
,鐵板好易令啲芝士變濃
芝士紫菜卷蛋

2019-12-31 24 views
韓國炸雞真係好吸引,見到有炸雞放題當然不能錯過啦!呢間樣好似韓屋咁,D店員好有鄰家媽媽FEEL,好好服務,比左一堆前菜我選,但我想留肚食炸雞就冇食啦!呢度有5種口味,有薑蔥,甜AND SPICY,醬油味,芝士味同埋蜜糖味,好有創意,薑蔥味出乎意料地好食,實在唔錯,其他味道都幾好,D雞好滑,炸到好脆,仲可以任食,抵食。我叫左個豆腐海鮮POT,豆腐好滑,呢個海鮮POT仲有牛肉添,有D SPICY,有D CLAM,送飯一流,不過時近9時,我就費事晚上食咁多野啦!但食炸雞實在唔少得可樂。呢度上菜都好快下,唔錯唔錯,同埋超近我上課既地方,以後下課都可以順便食下放題。呢度仲有好多其他食物,叫埋35知己SHARE會好D。
2019-10-24
2019-12-22 87 views
今天約了朋友放飛機嬲嬲地便去吃韓燒,一入梨滿園,裝修設計充滿韓國古代風格,位置舒適寬敞,完全不覺趕急。這裏的菜色算比較多,最後點了個精選牛肉拼盤(牛肉、牛肋骨和牛肋骨肉)$208和一碗韓式熱湯麵,還有叫了一些啤酒。前菜方面是做得非常足的。然後到主角出場啦,單看花紋便知道肉質肯定不錯👍🏻脂肪分布完美。放在烤架上,炸炸聲感覺到肉汁受熱的跳動,非常治癒。識食的我當然要半生熟,烤得剛剛好又微微帶紅,放進口是極香口的肉味,而且腌得剛好,又不會過重甜味,但又能帶出肉質的香味。不同的牛肉有不同的口感,認真過癮。而且燒肉配啤酒簡直是絕配。韓國面也做得絕不求其,其實韓國麵亦即是海鮮麵,有青蝦、青口、蜆和魷魚而且還伴着健康的青菜,最重要的是麵條做得非常al dente 。最後埋單食咗咁多嘢都只是三百,性價比認真高。

前菜方面是做得非常足的。

精選牛肉拼盤

韓國麵

最後埋單食咗咁多嘢都只是三百,性價比認真高。