(Non-member)
我經常惠顧le fauchon, 不過係中環果間, 但因為交通唔係太方便(位於soho), 所以今次就黎左呢間, 點知真係食到一肚氣唔講其他, 先講食物麵包 - 每人一塊, 洗唔洗咁寒酸呀? 多一塊都得啩, 叫waiter加多d, 佢就一味話焗緊, 一等又等左15分鐘....15分鐘後, 每人都係多一塊 , 當我地係乞丐呀!?湯 - 我叫左濃蝦湯, 兩個字 "超鹹", 我朋友飲洋蔥湯, 就水汪汪, 淡而無味主菜 - 我叫左大蝦拼牛柳, 個隻蝦唔多新鮮, 而塊牛柳真係細得可憐, 我朋友叫鹹豬手, 完全無驚喜囉甜品- blueberry 梳乎厘, 食唔出有咩特別, 太平館好食好多!!! 朋友仔試左朱古力+冰淇淋, 都係一般.講真, 4道菜連加一成$290, 食d咁嘅野, 真係好唔抵, 可能佢地灣仔主打飲wine啦, 但係唔係代表食物就求其呢?講到服務環境就更加要扣分, 完全係茶餐廳服務, 個waiter refill d 麵包比我地時, 佢係"拋"低個麵包籃落張檯度囉, 我地一齊望住佢, 佢連一句sorry都無, 好明顯, 佢已經唔知自己有問題! 都唔明佢地有無training過呢?我朋友

唔講其他, 先講食物

麵包 - 每人一塊
, 當我地係乞丐呀!?

我朋友更加話, 個洗手間好污漕, 成地水, towel paper一地都係....可能佢得一隔啦, 既然係咁, 就更加要加強清潔啦, 話哂都係一間所謂"法國餐廳"丫. 我朋友話, 就連大家X, X當勞仲乾淨過佢

我唔會再幫襯呢間餐廳架喇
, compare之後, 中環嗰間原來好得多, 所有野都好好多
2009-05-12
  • 麵包