2021-12-12
最近經朋友介紹下,先知旺角有咁大間放題,今日一於黎試下樂天大喜屋,只係係創興廣場二樓,扶手電梯即可直達,非常方便。呢間方題既食物種類相對較多,食物質素都唔錯食放題一定要食下刺身,但我同朋友都唔算話好鐘意食,所以都係每人叫一兩片試下味,刺身食落都幾新鮮,一啲異味都冇,尤其係希靈魚,食落好甜壽喜燒鍋物都係唔錯既選擇,個甜醬油味道岩岩好,凍天最鐘意食呢啲暖笠笠既鍋物,肉既份量都好多,佢係比半生肥牛你,浸一浸個熱湯,岩岩好食得,唔會太老 鍋物仲有蟹王粥選擇,粥底非常綿滑,入面個蟹蓋雖然只係裝飾,但個蟹鉗都有啲蟹肉串燒方面牛舌同雞軟骨串都非常不錯👍雞翼都好好食芝麻雞翼係每次放題都必食,味道醃得岩岩好,非常入味但又唔會太咸,外層香脆,入面啲雞肉又嫩滑最後當然要試埋甜品,甜品質素令人喜出望外,唔會得死甜,而係有佢應有既味道,尤其係tiramisu 我食左兩杯。最後仲有movenpick雪糕送上
呢間方題既食物種類相對較多,食物質素都唔錯
尤其係希靈魚,食落好甜
串燒方面牛舌同雞軟骨串都非常不錯👍
雞翼都好好食