2017-02-21 11180 views
曾經係朋友的ins見過一間點心好精緻, 店名係, 心思思搵埋朋友們一齊去試, 預先book左位, 地點係尖沙咀加連威老道, 好容易搵。上到去原來係一間新派的中式點心的餐廳, 裝修新穎新潮。餐牌選擇多, 而且樣樣都想試, 好彩我地都有5個人, 可以叫多一點。細心睇下, 原來餐具也別有用心, 尤其係隻碗, 用上淺湖水色, 再特別係有一條金魚, 令你未食已經賞心悅目。食物好快送上黎啦 !值得一提, 茶葉方面有幾款不同的比你選擇, 雖然然茶芥係$15一位, 但唔係普通酒樓有的, 包括 : 紅棗紅袍, 玄米綠茶, 杭州白菊, 我地選了 : 紅棗紅袍, 入口香濃, 飲完個口仲有茶味, 真係齒夾留香。小食拼盤 $108橙棍冬瓜可以當係一個開胃前菜, 賣相精緻, 飲口甜甜酸酸, 好特別七彩茄子份量多, 而且茄子好入味, 值得下次再試三杯醉雞雞肉好滑, 不過份量都少, 唔夠5個人食鴿吞鳳梨 $59 (3件)一上枱都係手機食先, 其實係似鳳梨酥, 不過好吸睛, 計返差不多$20一件覺得好貴, 試一次好了大碼拉糕 $69真係大碼, 而且糕底好實好足夠, 所以食左一件已經飽左3成大馬貴刁 $99最吸引係有幾隻
曾經係朋友的ins見過一間點心好精緻, 店名係[飲茶], 心思思搵埋朋友們一齊去試, 預先book左位, 地點係尖沙咀加連威老道, 好容易搵。

小食拼盤 $108
橙棍冬瓜
可以當係一個開胃前菜, 賣相精緻, 飲口甜甜酸酸, 好特別

七彩茄子
份量多, 而且茄子好入味, 值得下次再試

三杯醉雞
雞肉好滑, 不過份量都少, 唔夠5個人食

鴿吞鳳梨 $59 (3件)

大碼拉糕 $69
真係大碼, 而且糕底好實好足夠, 所以食左一件已經飽左3成

大馬貴刁 $99
最吸引係有幾隻鮮蝦, 彈牙, 貴刁炒得好香

近朱者赤 $109
應該即係炒飯, 用上紅菜頭汁(我估計)黎炒, 所以顏色好靚 !

花腿娃娃 $89
名字好靚, 其實都係娃娃菜, 將火腿卷成一個花, 好有創意 !

餐廳裝修舒服, 食飯傾計都一流, 可以儲ASIA MILES不過價錢都略貴 !
  • 橙棍冬瓜