2022-10-01
好耐之前都嚟過大埔呢間食放題,但今次再嚟發現新裝修之餘食物仲變得更多元化,基本刺身、壽司、串燒、一品料理同天婦羅等等,外面設有自助區,可以自己拎飲品、仲有小食同熟食,甜品更係花多眼亂,最估唔到呢度竟然連朱古力噴泉都有,性價比超高!🔸自助區🔸同朋友先用手機落左單先,等緊食物既途中把握時間出去拎小食同飲品,小食有炸魷魚圈同炸雞新鮮炸起熱辣辣,而且refill速度都算快,仲有咖喱魷魚同魚蛋等街頭小食,咖喱汁少少辣好惹味😚😚😚🔸刺身及壽司🔸第一round食既當然係食左刺身同壽司先啦,叫左我最愛既三文魚同甜蝦刺身,三文魚厚切且肥美,甜蝦新鮮大隻、鮮甜爽彈,不停encore 🤭,手卷方面推介蟹肉同海膽手卷,蟹肉鮮味唔會腥,海膽口感順滑,值得一讚既係佢地手卷上面既紫菜唔會淋哂,證明新鮮即叫即整💯💯🔸串燒🔸食放題一定要食串燒,平時出面居酒屋一串都幾十蚊,而家一個價錢任食,同朋友落力食多幾串先得,必點雞軟骨同牛舌,雞軟骨脆卜卜送汽水送酒一流,牛舌爽口有嚼勁,只需加入鹽同胡椒調味已經好好食😋😋😋🔸一品料理及煮物🔸熟食方面佢地都有好多選擇,我就揀左放題比較少見既避風塘鴨舌,好少見到放題有鴨舌食一於叫黎試下,
🔸刺身及壽司🔸
🔸串燒🔸
🔸一品料理及煮物🔸
熟食方面佢地都有好多選擇,我就揀左放題比較少見既避風塘鴨舌,好少見到放題有鴨舌食一於叫黎試下,鴨舌好彈牙有嚼勁,炸過之後加入辣椒炸蒜等配料,非常惹味; 鍋物我就推介牛肉壽喜燒鍋,一鍋入面有幾片大既肥牛片,上面有隻生雞蛋,食個陣拌勻就得,正😎
🔸飲品🔸
飲品就要去到餐廳既自助區拎,有盒裝同樽裝飲品,有我最愛既解綠茶,食完咁豐富既放題飲佢就啱哂啦😘😘😘
除左有甜品櫃入面既生果同各式甜品之外,連movenpick同haagen dazs雪糕杯都有,整體食物質素中上,性價比高,絕對會回訪既放題店之一💯😋😌