2021-10-15 68 views
去開觀塘買嘢順便搵個觀塘番工嘅朋友食飯,佢話lunch食過呢間野幾好食無投訴,相信晚市應該唔錯可以一戰,所以上左去試試。環境幾舒服嘅,雖然個場用射燈但係坐落唔殘眼,紅磚牆有舊舊地feel,場內又播番d唔係時下現代歌曲(咩年代歌就唔識分)整體幾有懷舊感覺。我地叫左香煎蟹餅配芒果莎莎醬、香辣蕃茄大蝦意大利飯同慢煮法式豬鞍配青蘋果茸焗薯粒。個蟹餅香脆咬到蟹肉足料,個意大利飯入口有d酸酸甜甜再食落又帶d辣味口感幾有層次唔錯,豬鞍就大份,最怕咁大塊豬會鞋口好難食,呢個唔錯唔鞋口肉又嫩。侍應幾有禮貌服務殷勤值得讚嘅,呢間野整體唔錯,聽講個鴨胸幾好食,下次再試個鴨胸

香煎蟹餅配芒果莎莎醬
香辣蕃茄大蝦意大利飯