上兩星期慶祝男朋友生日黎左呢度因為我同男朋友都鐘意食生蠔超期待之下覺得無想像中咁好首先環境一定係靚既,之前喺sky lounge飲過幾次野都知個景係正其次我地最concern 係生蠔當晚揀左好耐,最後決定叫個$1488既set share再散叫,個set包1杯champange,1杯白酒同1杯紅酒,分別用黎配指定3隻oysters、頭盤同主菜、甜品。聽落幾抵,但計返條數其實有啲搵笨。3隻生蠔有2隻係美國一隻係法國而且係較平的品種,主菜都係menu上最平嗰款西冷,雖然食物質數好好,但如果唔係貪嗰3杯酒,應該散叫好啲。講返oyster,除左set 嗰3款,另外叫左gillardeau 同royal, royal未試過純粹試下。總括黎講係新鮮, even 美國蠔都好鮮甜,有2隻比較瘦。但可能我食開嗰幾間蠔吧係唔切帶子位,呢度係幫你切埋,方便食用但我唔慣。同埋生蠔唔係隻隻都郁,有啲失望。可能因為切左帶子位。生蠔8/10龍蝦湯係好飲,好香濃,但我飲過更好。。呢度我俾8/10蟹餅好好食,我未食過grand hyatt嗰啲,但呢度係我食過最鮮甜好食既crab cake ,肉唔係碎,係一梳梳,食到好香
上兩星期慶祝男朋友生日黎左呢度
因為我同男朋友都鐘意食生蠔
超期待之下覺得無想像中咁好

首先環境一定係靚既,
之前喺sky lounge飲過幾次野都知個景係正
其次我地最concern 係生蠔
生蠔8/10

龍蝦湯係好飲,好香濃,但我飲過更好。。呢度我俾8/10

蟹餅好好食,我未食過grand hyatt嗰啲,但呢度係我食過最鮮甜好食既crab cake ,肉唔係碎,係一梳梳,食到好香蟹味。有機會都會去試下grand hyatt嗰啲,畢竟係嗰度名物。
9/10

西冷叫左medium,內裡啱啱好粉紅而無血水,要讚!肉味香濃,side dish都好食,好滿意。因為係share,佢地幫我地分左一半。

個心太軟一般,非常普通,失望。唔夠流心,唔夠香濃。
6/10

3杯酒都選得唔錯,特別係白酒,同蟹餅好夾,但對於無飲開既人可能唔係咁慣,因為唔係果味同甜重嗰啲,幸好我同男朋友都飲開酒,覺得不錯^_^
8/10

較為唔滿意係服務,個manager一黎拎住個board一輪咀講有咩推介,我只聽到一半,其他都一舊舊!佢好似行過黎背完書就走咁,無理我地有無野有興趣。而且呢度啲侍應完全無笑容,好似機械人,每日做同一樣野幾百次,佢地個樣話俾我知佢地好悶好無癮=_=。如果呢度係普通西餐廳千幾蚊落樓我都ok,但價位2個人食都2、3千,對於我呢啲小市民唔係平架都,而且係酒店,俾啲笑容會好啲。。仲有上菜好慢,平均每道菜等20分鐘,但又唔係full house ,又唔係法國菜。。埋單都叫左3次,等左成20分鐘。唔係趕時間都無咁燥。。

7/10

呢餐飯總結係滿意,但令我回想喺澳門貝隆既美好回憶,食物環境同呢度旗鼓相當(龍蝦湯比這裡更好
)但服務贏哂,而且價位低一點點。。搞到我好掛住嗰度~~
香港的話,呢度可以一試~但不要期望過高
Celebration
Birthday