天氣咁凍梗係好想食雞煲或者火鍋,行開北角見呢間餐廳出名雞煲同魚煲,所以就揀咗呢間嚟食~兩個人同因為有少少喉嚨痛,所以就唔食得辣,叫咗個細嘅「奇味雞煲」,天氣咁凍,送到過嚟熱辣辣,真係好正!! 雖然我哋冇叫到辣,但係呢個汁已經好惹味,有好多雞同豆卜,啱晒我哋,食唔停口,推介!!椒鹽鮮魷,新鮮即叫即炸,好有鑊氣,好味好香好脆口,極力推介!!什菌炒牛頸脊,個牛肉好有口感,好好味!!鹹肉炒蒜芯,平時我好少食蒜芯,但係炒得好爽口好味!!最後,竹蔗茅根,真材實料,天然無糖份,好解渴潤喉!!呢間餐廳食物好有質素有水準,真材實料,炒得好有鑊氣,服務好好(老闆娘笑容好親切),會再encore!!

什菌炒牛頸脊,個牛肉好有口感,好好味!!

鹹肉炒蒜芯,平時我好少食蒜芯,但係炒得好爽口好味!!

最後,竹蔗茅根,真材實料,天然無糖份,好解渴潤喉!!

鹹肉炒蒜芯
竹蔗茅根