最近依幾日好凍,也米😍約咗朋友仔一齊去燒嘢食,我哋搵到一間係日式放題🇯🇵,再加上有得燒烤任食任飲嘅餐廳。假日價錢係一個人$188,另加一,可以食兩個半鐘。-餐廳有個雪櫃比人拎燒嘢食嘅食材😙,每份都獨立包裝,好衛生👍🏻!燒完仲可以落啲孜然粉、七味粉同椒鹽粉調味。雖然佢哋都有提供牛油同蒜茸,不過金菇同娃娃菜真係唔知點燒🤣。食咗咁多款,我哋一致認為豬頸肉🐖、雞翼🐥同埋魷魚🦑最好食,串燒一般🥴。不過個爐除咗啱啱換咗新嘅Gas嗰段時間會幾猛火,其他大部分時間都燒得好慢😐,完全冇燒嘢食嘅氣氛,啲食物都幾難熟😵‍💫。-除咗燒烤,講明係日式放題,店主都有提供QR Code比我哋落單,可以叫前菜🥗、吉列炸物🍤同一啲熟食。不得不提個蟹籽沙律,都幾大碗🤔,有機會係跟人頭而安排份量。-食到最後,當然就係甜品時間,呢度有得任食雀巢雪糕🍦,分別有雲呢拿同埋香芋味。因為天氣凍,食完之後都幾凍🥶。
2023-01-29
$200 (Lunch)