2014-05-31 3747 views
同屋企人行行吓想食上海菜走咗去Haysan食南小館。今次係第二次嚟呢間,試咗新嘅 "薯仔鳳尾蝦卷" $28 四粒價錢尚可接受,不過就炸得燶咗啲  放入口,陣燶味完全蓋過晒佢面頭啲醬汁同埋蝦嘅原味… 另外又叫咗 "洛神花紅蘋果" 做甜品,好有心思將團黑糯米包咗喺煮淋嘅袪皮蘋果入面,好味亦唔貴 $28 一份。當然亦有叫返上次有食嘅 "薺菜炒年榚",好似上次咁好味,不過比上次嚟食 縮水 細碟咗… 然後個小籠包都不過不失汁鮮肉嫩又抵食。小妹最鍾意都係佢哋啲茶,真係好好飲,不過上次問過職員係冇得購買。
薯仔鳳尾蝦卷
洛神花紅蘋果
薺菜炒年糕
小籠包
Other Info. : 見住啲侍應忙到甩晒轆真係想叫多碟菜都唔好意思。我記得一坐抵同我哋落單嘅侍應好陰公地係氣喘喘,兼且係匆匆的來匆匆的趕住去第二枱幫手。然後,有啲好笑係我哋成張單前菜,主菜或炒菜都未到,甜品竟然第一時間放喺我面前… 我諗呢間鋪認真要請多啲人返工喇!
2014-05-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
洛神花紅蘋果
薺菜炒年糕