2個人叫左一份雜扒同炒飯,因為我同朋友都對湯同飲品無咩興趣,所以諗住單點,點知個女職員無咩語氣可言咁重覆問:唔跟餐?唔跟餐?唔使跟餐呀?起碼問左4,5次,雜扒落枱份量好大,又腸仔又煙肉又薯條,超大碟,2個人share食都夠飽,不過當然唔會咁做,而已牆上都貼明紙話唔消費要俾$20,炒飯亦都好大碟,炒得都算乾身,不過味道偏淡,雜扒就雖然份量大,不過個蒜蓉汁真係好咸,同埋肉質太淋,以太子區黎計佢食物既價錢唔算貴,份量亦算多,不過最差就係服務,職員好多,不斷有職員係你身邊行黎行去,不過啲職員個個都黑口黑面,完全無招呼,見你食完野唔會收野,飲晒水又唔會主動幫你加水,只係識行黎行去,最離譜係問其中一個短髮既女職員2次加水都係應完唔理,再問另一個又係短髮既女職員就扮聽唔到,係咁向前行,我地突登大聲啲叫:唔該!個女職員居然問:要幾多杯呀?我地心諗:本身以為你雖然無野做不過可能人多太嘈你聽唔到,點知原來係聽到想扮聽唔到做少樣野,轉頭連攞個水壺加水既動作都賴得做,隨手係前面攞左2杯只係斟左半杯滿既水黎,反而埋單個時就一叫就聽到,攞到張單埋黎我地就諗住用信用卡俾錢,點知果個女職員又再黑口黑面,毫無禮貌咁講:唔收卡!我地第一次聽唔清楚問左句:咩話?佢重覆2次:唔收卡!唔收卡!我地當堂嬲到一蚊貼士都唔俾!佢見到我地攞返晒找返黎既錢即刻黑晒口面多謝都無句就行開左!
餐廳係服務性行業,我地從來無要求你對客人千依百順,阿諛奉承,但係必須有最“基本”既服務態度,好老實講,幫襯過咁多間餐廳,呢間餐廳既服務態度真係差到唔知點形容,絕對唔會再幫襯亦唔會推介俾任何人,好唔明點解食野會食到咁受氣,呢間餐廳真係好需要改善下員工既質素