2019-11-02 342 views
估唔到係尖沙咀新開的呢間海底撈竟然有lunch set,一於同同事一齊happy lunch hour啦!一出𨋢門,員工已經非常好招呼,入座後還提供圍裙、熱毛巾...等物品,難以想像我地係黎食火鍋,哈哈哈!餐廳環境舒適,座位寬敞,唔會坐得好迫。我地一行四人,叫了巴沙魚、羊肉及西班牙梅臀肉三個套餐連拼盤,已經好夠食。湯底選了四格湯底,有蕃茄、清油麻辣、菌湯底及清水,湯底味道各有特色。但火鍋調味料就要另外收費,但湯底本身味道濃,我就覺得唔駛調味料都好夠味。啲食材新鮮乾淨又整齊,巴沙魚煮一陣就ok,口感嫩滑,比預期好食。我本身唔係好喜歡食羊肉,嫌有陣騷味,但呢度的羊肉騷味唔係好濃,係我接受到的範圍,肉質柔嫩,好食。但梅臀肉就一般,口感較鞋但勝在新鮮。至於3個拼盤材料豐富份量又多,有凍豆腐、午餐肉、魚蛋、鴨血、海帶及多款蔬菜等。而且生果、小菜及糖水都係任食。仲有重頭戲係這位師傅表演拉麵,真佩服佢可以係咁窄範圍表演。即整麵條,口感煙韌有彈性,直得一嚐。用餐全程都非常愉悅,服務周全又細心,食材新鮮質素高,係度食飯真係有種尊貴的享受。

免費小菜和四格湯底(蕃茄、清油麻辣、菌湯底及清水)

巴沙魚、羊肉及西班牙梅臀肉三個套餐連拼盤

仲有重頭戲係這位師傅表演拉麵,真佩服佢可以係咁窄範圍表演。
即整麵條,口感煙韌有彈性,直得一嚐。

2019-10-23
$90 (Lunch)
免費小菜和四格湯底(蕃茄、清油麻辣、菌湯底及清水)
巴沙魚、羊肉及西班牙梅臀肉三個套餐連拼盤