2009-08-22
本人是次不愉快經歷發生於三星期前o既星期六, 由於事忙沒有立即將事件記錄, 現希望跟各位食友分享以下不愉快事件......當日是下午兩點幾, 已經排緊長龍. 因為多人我同友人決定買外賣. 友人突然聽到已叫到過左我地o既外賣紙冧把, 我就即刻入去問31號有未? 有位女士就捧左盤野係我面前叫我等等. 我就誤以為個盤野係我o既, 我就指住個飽: 要分邊架~ 佢回應叫我自己切, 另一個男人仲俾左把刀我添. 點知隔左一陣, 個女人就放左張34號o既外賣紙係個盤到, 我就即刻話這盤是31架, 佢話唔係是34 的! 咁我知道是一場誤會啦, 我就話咁我切左個飽喇......跟住那個男人就大大聲聲同廚房d人講: "呢條女切左人地個飽!" 仲係重複講左幾次!!!! 我聽到真係好嬲, 我當時冇同佢嘈, 免得好似做馬騮戲咁! 講真, 我覺得都係一d語言上o既誤會我先會切左個飽, 何況佢地知我是31 號而d食物是屬34但也沒有阻止我, 大家都有責任! 最大問題係用不用咁冇禮貌係個客面前咁話佢?! 咩叫"呢條女"?! 時新係食店, 不是夜店!! 我只係買幾十蚊野食, 可能佢唔旨在! 不過打開門做生意每個客人也應該
講真, 我覺得都係一d語言上o既誤會我先會切左個飽, 何況佢地知我是31 號而d食物是屬34但也沒有阻止我, 大家都有責任! 最大問題係用不用咁冇禮貌係個客面前咁話佢?! 咩叫"呢條女"?! 時新係食店, 不是夜店!! 我只係買幾十蚊野食, 可能佢唔旨在! 不過打開門做生意每個客人也應該要受到尊重! 何況, 你地都知佢賣o既漢堡飽來來去去都係個幾款, 即使我切了別人個飽, 也可以立即俾番人! 再者我切左那個飽同34號order的那個是一樣! 俾番未切那個給34號就ok 啦, 而家不是等半個鐘先可以俾番人, 唔需要用d 咁o既態度對我嘛!!
總括而言, 我對呢間食店o既服務態度好失望! 老實說我是第一次幫襯! 好期待可以享受到美味o既漢堡飽.......但論服務質素絕對差, 而食物也不是如食評般美味! 我不會再幫襯! 不想再受到d咁o既對待!!! 真係好冇禮貌!!!