2021-02-24 209 views
終於開返晚市,今晚搵間有夜景睇既餐廳食飯,好好感受下夜晚有得出街食飯既感覺😂 彌敦道726成座大廈都好多野食,我地揀頂樓既sky726,可以俯瞰成個旺角既街景。我地五點半到,太陽仲未落山,成餐飯由天光食到天黑😂唔想諗太多揀咗set dinner, main course揀一個龍蝦長通粉一個煎海鱸魚。先上沙律,份量唔少,沙律菜既款式都多。之後係餐前小食、面包同餐湯,餐前小食係三文魚慕思,係一杯三文魚味既泡,入口慢慢融化,口腔充滿三文魚既油香,做法創新。餐湯係黑松露忌廉,配埋香草味爆登既餐包,味道層次豐富。輪到主菜,長通粉既龍蝦既份量比想像中多,而且爽口彈牙,食得出用料好新鮮;餐廳好鍾意用泡沫做為口感層次提升既方法,呢個海鱸魚都唔例外,魚肉厚身但不失嫩滑,忌廉汁加埋藜麥飯水準有驚喜。甜品方面係芝士餅,口感軟滑,配埋生果粒冇咁滯。

我地五點半到,太陽仲未落山,成餐飯由天光食到天黑😂

先上沙律,份量唔少,沙律菜既款式都多。

餐湯係黑松露忌廉,配埋香草味爆登既餐包,味道層次豐富。

甜品方面係芝士餅,口感軟滑,配埋生果粒冇咁滯。