2020-10-22 69 views
今日同朋友行西環,睇下啲歷史野,都好chill﹐唔知點解個境特別岩秋天黎行🍂..晚餐去左一間覺得幾高質嘅越南餐廳,好想介紹比大家✨環境都幾舒服先點左,越式蝦卷Rice roll一定係我地去越南鋪必點菜式之一,佢啲菜都好fresh﹐每啖都索索聲🥬﹐蝦量適中,都係頭盤之選。Main 我想食牛肉,又心絲絲想食牛丸,朋友話why not both😋😚! 要左濃味牛湯浸手切牛肉河,加牛丸四粒!果然係冇錯架!半生熟嘅手切牛好嫩滑,牛濃湯夠晒香。最令人驚豔嘅真係牛丸😍 粒粒爆汁..係香濃牛嘅油脂味,絕對唔會膩,而係滿足🥰朋友嘅燒豬扒撈檬都好唔錯。豬扒香口,更keep得住juicy...真係好少做到咁嘅lv🤤 感覺醃料係調校過,係比HK人嘅口味,唔會過鹹👍🏻 個人都幾欣賞。加埋撈檬汁,愈食愈開胃🤤朋友好奇想試越南啤,揀左比較濃味嘅,不過不失,點都比飲水gur啲嘅😆 輕鬆下lor~~

環境都幾舒服

越式蝦卷