今日行荃灣廣場經過一間台灣菜叫老媽拌麵,第一時間就會諗起牛肉麵,即刻吸引左入店。早前已經食完依間既牛肉麵覺得係幾好食,麵冧湯濃。入店睇下餐牌,突然望到 🍚飯,全部都係飯🍚, 原來老媽而家有小菜食,仲有幾款都係新款(餐牌有個👍🏻)。豐盛二人餐小食:鹵水拼盤牛肚牛𦟌豆腐多款集合而成,鹵得非常入味,而且肉質較軟。🍲主食:石鍋話梅酸汁豬手飯肉質嫩滑多汁,骨膠原豐富,石鍋上會保溫,汁濃送飯一流。🍲主食:石鍋西紅柿慢煮牛肋條飯去了骨,選取肉的部份,肉質非常軟身能輕易咬開。底下有幾舊白及紅蘿蔔,炆到似豆腐咁冧,亦好入味。🥤飲品:芒果沙冰(限定)沙冰打得好溶而且有果肉,超級解暑,酸酸地好開胃。🥤飲品:鳳梨苿莉果茶鳳梨果汁配淡苿莉茶混合後酸酸地好醒胃,果茶都好飲。食台灣菜唔止得牛肉麵架,小菜配飯都可以整得好地道,下次你地都去試下啦!🥰
豐盛二人餐

小食:鹵水拼盤
牛肚牛𦟌豆腐多款集合而成,鹵得非常入味,而且肉質較軟。

🍲主食:石鍋話梅酸汁豬手飯
肉質嫩滑多汁,骨膠原豐富,石鍋上會保溫,汁濃送飯一流。

🍲主食:石鍋西紅柿慢煮牛肋條飯

🥤飲品:芒果沙冰(限定)
沙冰打得好溶而且有果肉,超級解暑,酸酸地好開胃。

🥤飲品:鳳梨苿莉果茶
鳳梨果汁配淡苿莉茶混合後酸酸地好醒胃,果茶都好飲。