2019-03-29
近排返工好chur,要搵個老友出嚟吐一吐苦水。搵咗間串燒小店,食串燒、飲啤酒、吹水一流呢度裝修令人感覺好舒服自在我地兩個人都叫咗唔小野食:燒牛肩胛、豬頸肉、雞腎、法國鮮蘆筍。牛肩胛燒完仲好juicy,豬頸肉好彈牙,推介雞泡魚干,這不是完全乾身的那一種,好好咬口,送洒一流呢個真心推薦可以一試,燒芝士響鈴。我都係第一次食燒響鈴,外面香脆又鬆化,咬下去時芝士會爆出來,超級邪惡燒山賊雞翼,比較typical的串燒,也是我最愛之一茄子都係串燒店常點的食物之一,但呢度的茄子同出面的不同,可以連皮一起吃,而且亦比較多汁,唔會好乾燒海鮮永遠係我的最愛,隻珍寶大扇貝真係很大隻多肉,又很鮮味,就算係上層的粉絲亦非常入味燒玉子又係我第一次見,所以好想試下。吃下去的感覺有啲似整熱咗嘅蛋糕仔,甜甜地,幾好食追加咗魷魚,隻魷魚食落好似不只燒,仲蒸/煮過下,好鮮甜同彈牙,配合埋啲酸辣醬一流食串燒又點可以冇啤酒
呢度裝修令人感覺好舒服自在我地兩個人都叫咗唔小野食:
雞泡魚干,這不是完全乾身的那一種,好好咬口,送洒一流
燒山賊雞翼,比較typical的串燒,也是我最愛之一
食串燒又點可以冇啤酒