2013-10-01
友人一直對愛文生評價極好,又平又抵食等等,今日約埋35知己拜訪下,睇下係龍還是蟲!鋪頭由2個檔打通,大約30張枱左右,多數都是大枱。是平日的關係吧,所以食客多數是朋友與朋友,好少一家大細。放工大家歎返支酒又真係好開心既 一開始,我地已經oorder出名嘅黑椒豬手,椒鹽9肚魚,蒜蓉炒聖子,金銀蛋菜。黑椒豬手用鐵板上的,上枱時還有“咋咋聲”,仲聞到陣陣黑椒味,豬手用刀輕輕一界就分開了,好林,而且沒有膩的感覺,皮下仍然有脂肪痴著,但入口即溶,又惹味,又飽肚。椒鹽9肚魚一碟約有30件,件件都炸至金黃色,炸粉又唔會太厚。蒜蓉炒聖子,是海鮮的關系?分量比較少,而且偏鹹,但仍感受到鑊氣。金銀蛋菜,我想是我點錯餸了,大排檔應該食炒/炸食物,所以這個金銀蛋菜就是遜色。這幾樣菜,再歎啤酒,人生最開心的,莫過於此
這幾樣菜,再歎啤酒,人生最開心的,莫過於此