Restaurant: Dazzling Cafe (The ONE)
Terms & Details:
2016-08-22 535 views
今次嚟到Dazzling cafe搵食! 自從第一次食完dazzling cafe~心裏耐唔耐就會想再去~尤其係約朋友仔食飯而又冇idea時就不禁提議食dazzling~佢哋好著重台灣風~所以店員們由接待處到點菜、上菜都堅持用台灣式國語嚟對話~有趣!法式莓果歐蕾 ($48)新嘗試嘅飲料~雪泡部分非常幼滑~因為有草莓、紅莓等酸味~飲落去不會過份甜~都幾開胃史密斯蘋果歐蕾 ($48)朋友仔點的~試了一口、蘋果味有點假~亦比較甜~不太建議選擇…墨西哥風起司薄餅 ($75)同想像中完全唔同嘅薄餅~以兩個脆脆餅底夾住芝士~另外仲有吞拿魚醬同小蕃茄~有3種口味~芝士都幾濃郁~個人覺得就咁芝士已經好好味~吞拿魚同平時三文治嘅饀料差不多~而蕃茄酸酸哋同個薄餅都幾夾!就愛草莓蜜糖吐司 ($98)始終覺得呢類吐司係同士多啤梨最夾~因為酸酸甜甜會冇咁膩!好喜歡佢將麵包牆入面嘅麵包切條去焗~然後再淋上蜜糖~再喺上面加上吉士醬、士多啤梨、士多啤梨雪糕同士多啤梨醬!個包焗得火喉完美!非常酥脆~即是沾上醬同雪糕都冇變腍!士多啤梨果肉亦都鮮甜~唔會得個酸字~本身都幾鍾意呢度坐得舒服、食物又好味~要留意係有限時90分鐘
今次嚟到Dazzling cafe搵食!

法式莓果歐蕾 ($48)
新嘗試嘅飲料~
雪泡部分非常幼滑~
因為有草莓、紅莓等酸味~
飲落去不會過份甜~都幾開胃
法式莓果歐蕾
史密斯蘋果歐蕾 ($48)
朋友仔點的~
試了一口、蘋果味有點假~
亦比較甜~不太建議選擇…
史密斯蘋果歐蕾
墨西哥風起司薄餅 ($75)
同想像中完全唔同嘅薄餅~
以兩個脆脆餅底夾住芝士~
另外仲有吞拿魚醬同小蕃茄~有3種口味~
芝士都幾濃郁~個人覺得就咁芝士已經好好味~
吞拿魚同平時三文治嘅饀料差不多~
而蕃茄酸酸哋同個薄餅都幾夾!
墨西哥風起司薄餅
就愛草莓蜜糖吐司 ($98)
始終覺得呢類吐司係同士多啤梨最夾~
因為酸酸甜甜會冇咁膩!
好喜歡佢將麵包牆入面嘅麵包切條去焗~
然後再淋上蜜糖~
再喺上面加上吉士醬、士多啤梨、士多啤梨雪糕同士多啤梨醬!
個包焗得火喉完美!非常酥脆~即是沾上醬同雪糕都冇變腍!
士多啤梨果肉亦都鮮甜~唔會得個酸字~
就愛草莓蜜糖吐司
本身都幾鍾意呢度坐得舒服、食物又好味~
要留意係有限時90分鐘同每人都要點一杯飲料~
不過餐廳唔大~要翻多幾轉枱都無可口非嘅~
2016-04-06
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
法式莓果歐蕾
就愛草莓蜜糖吐司